Yeni Litmanen mi yoksa Pele mi?

Video yükleniyor...

Dünya futbolu yeni yıldızlarını aramaya hiç doymayacak… Her gün yeni bir isim duyuyoruz, sonra kaybolup gidiyorlar… 1. Ligde çıktığı ilk maçta 162 saniyede kafa, sağ ayak ve sol ayakla yaptığı 3 vuruşu gole çeviren 17 yaşındaki Fin genç Joel Pohjanpalo’ya ümit bağladık şimdi de… Yeni LitManen mi yoksa yeni Pele mi?

Finlandiya futbolu denince aklımıza ne geliyor? Jari Litmanen, hadi biraz zorlarsak Yozgatspor ve Sebatspor kariyerleri olan Antti Sumiala, ötesi karanlık.

Finliler'in geleceğe tekrardan güzel bakabilmesi için  13 Aralık 1994 doğumlu bir çocuk çıktı ortaya: Joel Pohjanpalo.

Bu sarışın çocuk HJK Helsinki takımının altyapı takımı olan Talenttiklubi 04 ile geçen sene çıktığı 21 maçta 33 gol atınca bu sezon a takıma davet edildi. Finlandiya Ligi Veikkausliiga'nın açılış maçında HJK evinde IFK Mariehamn takımı karşısında 0-1 yenik durumdayken, HJK teknik direktörü Antti Muurinen 17 yaşındaki genç golcüyü oyuna soktu ve ne olduysa bundan sonra oldu.

162 saniye içinde önce kafa, sonra sol ayak ile ceza sahası içinden ve en son sağ ayak ile ceza sahası dışından üç tane birinci sınıf santrafor golü kaydediyor Pohjanpalo.

Liverpool tarafından denemelere de davet edilen yeteneğin 2015 yılına kadar kulübüyle sözleşmesi bulunuyor.

Her çıkan yeni yıldızı eski bir yıldıza benzetme klişesinde Avrupa’dan geri kalmayan Finlandiyalılar Pohjanpalo’yan “Yeni Litmanen” etiketini yapıştırdılar bile.

Ancak genç Joel, çok daha fazlasını yapabileceğinin sinyalleriyle tüm Avrupa’ya göz kırpıyor.