Onlar için futbol sadece futbol…

Video yükleniyor...

Bir kulüp düşünün; maç programı printerdan çıkış alınıyor, maçlar için Aspray Arena stadını aralarında futbolcuların da yer aldığı gönüllüler hazırlıyor ancak hem erkek hem kadın, tüm alt yaş kategorileri için altyapı takımları arı gibi çalışıyor.

Sporting Khalsa 1991’de kurulmuş bir bölgesel amatör futbol takımı. Kuruluşunun ardında 10 yıl içinde 3 küme yükseldiler ve 2011’de bölgesel profesyonel lige, İngiltere’deki sisteme göre 9. lige çıktılar.

O tarih itibariyle kulüp müthiş bir altyapı ve tesisleşme başlattı. U7’den U21’e kadar tüm alt takımlar ve A takım dahil 4 kadın takımı kuruldu. Kulüp binası, antrenman sahası ve stat çiçek gibi düzenlendi.

Ve geçtiğimiz ay tarihi başarı geldi; FA Kupası’nda 5 rakibi geçip 4. tura çıktılar.

Sporting Khalsa’nın ortalama seyirci sayısı 50. Yalnızca elli! Hava kötüyse, hiç taraftar gelmiyor ve güzel bir sonbahar akşamı ancak 87 kişiyi maç sırasında kenarda görebiliyorsunuz. FA kupasında gösterdikleri başarı ile ortalamayı bu sezon 5-6 kişi arttırmak onları fazlasıyla memnun edecek.

Seyirci sayısı konusunda hedefler düşük olabilir ama 12 ortaklı kulübün takım için hayalleri çok büyük

Yalnızca futbola hizmet etmek için hazırlanmış mükemmel bir tesis, her bir köşesi taraftarından başkanına ve futbolcusuna kadar Sporting Khalsa’lıların el emeği… Tek istekleri, ulusal liglerde formalarını sahada görmek, bu yolu yalnız yürümekten korkmuyorlar.

Onlar için futbol sadece futbol…