ManU'yu yıkan adamın gizemli hastalığı

Video yükleniyor...

2015-2016 sezonunda Premier Lig’de oynadığı tüm maçlarda gol atan Bafetimbi Gomis, İngiltere’nin sıkıntılı başlangıç yapan takımlarından Manchester United’ı yıkan adam oldu. Premier Lig’in 4. haftasında Swansea’nin United karşısında elde ettiği 2-1’lik galibiyetin mimarlarından olan Bafetimbi Gomis, gol sonrası yaptığı aslan kükremesi gol sevinci ile de epey konuşuldu.

Aslan kükremesi gol sevinci, bizlere bir dönem Galatasaray’da da forma giyen Kamerunlu Rigobert Song’un aslan sevincini akıllara getirdi. Ancak Bafetimbi Gomis denince, asıl hikaye, bir futbolcunun kariyerinin bir hastalık yüzünden ne kadar kırılgan hale gelebileceğini anlatır.

2009’da St Ettienne’den Olympic Lyon’a transfer olan Fransız futbolcu, özellikle ligde forma istikrarı sayesinde hocalarının en güvendiği isimlerden biri oldu. 2014’te Premier Lig’e Swansea forması ile adım atan Bafetimbi Gomis, İngiltere’de golcülüğünü konuşturmayı sürdürdü.

Güçlü, fırsatçı, kolay pes etmeyen bir istikrar makinesi… 30 yaşındaki Bafetimbi Gomis, bugün İngiltere’nin daha üst sıra takımlarından birinde kendisine yer bulamıyorsa, bunun tek nedeni, sağlık sorunu…
Bafetimbi Gomis, vasovagal senkop hastası… Aşırı stres durumlarında ani kalp ritmi dengesizliği nedeniyle tansiyonu oynuyor ve beyne kısa süreli olarak kan gitmeyince bayılıyor.

Bir futbolcu için kariyerinin önünde devasa bir engel oluşturan bu hastalık, geçtiğimiz sezon Swansea’nin Tottenham maçında sahada kendisini göstermişti. Bir süredir babasının rahatsızlığı yüzünden endişeli günler geçiren Gomis, sahanın ortasına yığılmış, herkesi korkutmuştu.

Swansea yetkililerinin “rahatsızlığını bilerek transfer ettiklerini” açıkladıkları Gomis’in baygınlık geçirdiği maç sonrası teknik direktör Garry Monk “sağlık durumu gayet iyi, sedyeyle kenara geldikten sonra kendine geldi ve ilk söylediği sahaya geri dönüp dönemeyeceği oldu. Bu onun hikayesi” açıklamasını yapmıştı.

Bafetimbi Gomis, Swansea’de geçirdiği ikinci sezonuna 4 maçta 4 gol atarak başladı. Aslan kükremesi gol sevincini önümüzdeki maçlarda sıkça göreceğiz ve akıllara hep yetenekli bir adamın kırılgan kariyeri gelecek…