Galatasaray maden buldu! İşte rüya proje...

Galatasaray maden buldu! İşte rüya proje...
Sarı-kırmızılıların kurtuluşu olarak düşünülen proje hayata geçirildi, Riva ve Florya arazileriyle ilgili olarak Emlak Konut ile protokol imzalandı. 500 milyon dolar gelir beklenen proje, 1 milyar 494 milyon liralık borcu sıfırlamış olacak.

UEFA ile yapılan Finansal Fair Play görüşmelerinde, Galatasaray’ın kurtuluşu olarak düşünülen Riva projesi dün resmen açıklandı; Cim-Bom, Riva dışında Florya’yı da kapsayan protokolün Emlak Konut ile imzalandığını duyurdu.
 
Bu anlaşma ile beraber Emlak Konut proje , Galatasaray Kulübü de projelendirme ve ihale sürecinde devlet güvencesini arkasında hissedecek. Sarı-kırmızılıların, 22 bin 627 metrekarelik Florya ile 1 milyon 76 bin 22 metrekarelik Riva arazinin değerlendirilmesiyle kasasına yaklaşık 500 milyon dolar gireceği belirtiyor. Villalar ve ticari mekanları satarak kasasını doldurmayı hedefleyen Galatasaray, böylece ilk planda 1 milyar 494 milyon lira borçtan kurtulacak. Galatasaray borçlardan kurtulmakla kalmayacak, yeni gayrimenkullerin kulübe kazandırılması için de harekete geçecek.
 
Kulüpten yapılan açıklamada, “Duran varlıklarımızda değer artışı sağlayarak uzun süredir yaşadığımız mali zorluklara çözüm bulma konusunda bu protokolün çok önemli bir adım olacağı muhakkaktır. Geçmiş başkanlar ve yönetimler tarafından kulübümüze kazandırılarak yıllardır korunmuş gayrimenkullerimizin, olası en yüksek değer ve devlet güvencesinde kesintiye uğramadan projelendirilmesi hedeflenmiştir. Bu protokolün Emlak Konut İdaresi ile imzalanmasında bizzat katkıları olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerimizi sunarız” ifadesi kullanıldı.
 
Florya, Riva’ya taşınacak
 
Galatasaray, Riva projesiyle sadece villa ve ticari mekânlar yapıp satmayacak, uzun vadede futbol da dahil olmak üzere tüm sportif antrenman ve kamp tesislerini de buraya taşıyacak. Arazide 4 bin 200 metrekarelik alan futbol takımına tesis edilecek. Öncelikle altyapı buraya götürülecek, sonra da A takım burasının yolunu tutacak. A takımın gitmesi durumunda çok değerli olan Florya arazisinde villa ve rezidanslar yapılıp satılacak. 288 bin metrekarelik alana villalar yapılıp ilk planda bunların satışı gerçekleştirilecek. Ancak yönetim, Florya’daki bu planın gerçekleşebilmesi için durumu genel kurula götürecek. Üyelerin onayının alınması durumunda Metin Oktay Tesisleri’nin arazisi değerlendirilmiş olacak.
 
Ayrıca Mecidiyeköy’den sonra Riva’ya da yine kulübün sahip olacağı bir otel yapılacak. 8 bin 500 metrekarelik bölüme ise bir de okul yaptırılacak. 23 bin bin metrekarelik alana da satılık ve kiralık dükkanlar oluşturulacak.

Kaynak: Milliyet

Aşağıdakilerden hangisi ilginizi çekiyor?
EURO 2016 Avrupa Şampiyonası haberleri
EURO 2016 maç özetleri
Polonya - Portekiz maçı canlı skor
Galler - Belçika maçı canlı izle