Mucizenin adı Galler! Ronaldo'nun rakibi Bale oldu! (ÖZET)

Video yükleniyor...

                      FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ
 
Maça fırtına gibi başlayan Belçika, 6. dakikada önce Carrasco, sonra Meunier ve son olarakta Hazard ile yakaladığı net pozisyonda topu ağlara gönderemedi. Belçika, 13. dakikada Radja Nainggolan'ın ceza sahası dışından attığı muhteşem golle 1-0 öne geçti. Golün şokunu üzerinden çabuk atan Galler toparlandı ve maça tekrar ortak oldu. Bale- Ramsey ikilisi ile rakip kalede gol arayan Galler, 30. dakikada 34 yaşındaki kaptan Ashley Williams'ın kafa golüyle skoru eşitledi. Bu aynı zamanda ilk yarınında sonucu oldu.

Karşılaşmanın ikinci yarısına etkili başlayan taraf Belçika Hazard ve Kevin de Bruyne ile net fırsatları değerlendiremedi. Maçın 55. dakikasında Ramsey'in pasında topla buluşan Hal Robson-Kanu, Belçika defansından üç kişiyi şık hareketin ardından oyundan düşürerek önüne aldığı topta Courtois'i mağlup ederek Galler'i 2-1 öne geçiren golü attı. Beraberlik için Galler kalesine yükselenen Belçika 73. dakikada Fellaini ile gole çok yaklaştı. Thomas Meunier'in arapasında topla buluşan Toby Alderweireld'in ortasında arka direkte topa çok iyi yükselen Fellaini'nin kafa şutunda top az farkla auta çıktı. Galler karşılaşmanın 86. dakikasında oyuna sonradan giren Sam Vokes'in golüyle 3-1 öne geçti. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Galler, Belçika'yı 3-1 mağlup ederek kupada yarı finale yükseldi.

Karşılaşmadan 3-1 galip ayrılan Galler, tarihinde ilk kez katıldığı şampiyonada yarı finale yükseldi ve Portekiz'in rakibi oldu. Portekiz ile Galler arasındaki yarı final maçı, 6 Temmuz Çarşamba günü Lyon'da oynanacak.

GALLER: 3 - BELÇİKA: 1

STAT:
Pierre Mauroy
HAKEMLER:
Damir Skomina, Jure Praprotnik, Robert Vukan (Slovenya)

GALLER:
Hennessey, Taylor, Chester, Williams, Davies, Gunter, Allen, Ledley (Dk. 78 King), Ramsey (Dk. 90 Collins), Bale, Robson-Kanu (Dk. 80 Vokes)

BELÇİKA:
Courtois, Meunier, Alderweireld, Denayer, Jordan Lukaku (Dk. 75 Mertens), Carrasco (Dk. 46 Fellaini), Nainggolan, Witsel, Hazard, De Bruyne, Romelu Lukaku (Dk. 83 Batshuayi)

GOLLER:
Dk. 13 Nainggolan (Belçika), Dk. 31 Williams, Dk. 55 Robson-Kanu, Dk. 86 Vokes (Galler)

SARI KARTLAR:
Dk. 5 Davies, Dk. 16 Chester, Dk. 24 Gunter, Dk. 75 Ramsey (Galler), Dk. 59 Fellaini, Dk. 85 Alderweireld (Belçika)

Aşağıdakilerden hangisi ilginizi çekiyor?
EURO 2016 Avrupa Şampiyonası haberleri

EURO 2016 maç özetleri

Polonya Portekiz maç sonucu ve özeti

Almanya İtalya maçı canlı izle