Fener bilet kesti!

Fener bilet kesti!
Ziraat Türkiye Kupası A Grubu lideri Fenerbahçe, tur biletini Tokatspor karşısında zor da olsa almasını bildi !.. 2. Lig'de mücadele eden zayıf rakibi önünde 1 kez yenik duruma düşen ve 1 kez de üstünlüğünü koruyamayan sarı lacivertliler, 3-2'lik galibiyetle gruptan çıkmayı garantiledi.

 
Olimpiyat Stadı'ndaki maçta ilk golkonuk ekipten geldi. 19. dakikada Arif'in ceza sahası dışından nefis şutunda Tokatspor 1-0 öne geçti. Zayıf rakibi karşısına Alex, Güiza, Mehmet Topuz, Özer, Lugano, Bilica gibi as oyuncularıyla çıkan ama buna rağmen yenik duruma düşen Fenerbahçe'ye beraberliği kaptan Alex getirdi. 26. dakikada Vederson'un soldan ortasında Alex'in kafası ilk yarının skorunu ilan etti: 1-1
 
Fenerbahçe ikinci yarıya iyi başladı. 48. dakikada kaleciden dönen topu tamamlayan Mehmet Topuz durumu 2-1 yaptı. Ancak 3 dakika sonra ilk golü sahibi Arif'in pasıyla buluşan Abdullah maça yeniden eşitlik getirdi.
 
Fenerbahçe'ye turu garantileyen galibiyet golünü ise Güiza kazandırdı. İspanyol golcü 57. dakikada yakaladığı fırsatı iyi değerlendirdi ve Fenerbahçe Tokatspor'u 3-2 yenerek 3 maçta 9 puanla gruptan çıkmayı garantiledi.
 
MAÇTAN NOTLAR...
DAUM 11'İE FAZLA BOZMADI
Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, TFF 2. Lig Yükselme Grubu takımlarından Tokatspor ile yaptıkları mücadelede, genel olarak 11'ini korurken, daha önce az süre verdiği bazı oyuncularına da şans tanıdı. Tokatspor karşısında sahaya sürdüğü 11'i genelde as futbolculardan oluşturan Daum, savunmanın sağında Gökhan'ın yerine Bekir'e, solunda ise Dos Santos'un yerine Vederson'a görev verdi.
 
Kuzeni vefat ettiği için izinli olan ve kadroda bulunmayan Emre'nin yokluğunda Özer'i orta alanda görevlendiren Alman çalıştırıcı, sol ayak topuğundaki sorunu nedeniyle kupada Eskişehirspor ile yapılan maçta yer almayan Güiza'yı forvet olarak sahaya sürdü. Kasığında ödem bulunan Dos Santos, üst solunum yolu enfeksiyonu geçiren kaleci Volkan Demirel ve cezalı olan Semih'in yanı sıra Deniz, 18 kişilik maç kadrosunda yer almadı.
     
STAT BOŞ KALDI
Fenerbahçeli taraftarlar, Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki bakım nedeniyle Atatürk Olimpiyat Stadı'na alınan maça ilgi göstermedi. Taraftarlar, havanın da soğuk ve yağışlı olması nedeniyle karşılaşmaya ilgisiz kalırken, yaklaşık 80 bin kapasiteli stat boş göründü. Tokatspor'u ise Fenerbahçe karşısında taraftarları yalnız bırakmadı. Çok sayıda taraftar kale arkası tribününde takım bayraklarıyla yer alarak, tezahüratlar eşliğinde Tokatspor'a destek verdi.
     
TOKATSPORLULARDAN UĞUR'A SEVGİ GÖSTERİSİ
Tokatsporlu taraftarlar, ailesi Tokatlı olan Fenerbahçeli futbolcu Uğur Boral'a maç öncesinde sevgi gösterilerinde bulundu. Tezahüratlarla sarı-lacivertli futbolcuyu bulundukları kale arkası tribününe çağıran Tokatsporlu taraftarlar, Uğur'u alkışlayıp ''Tokat seninle gurur duyuyor'' şeklinde tempo tuttu. Fenerbahçeli eski futbolcu Taner Savut, Tokatspor formasıyla eski takımına karşı forma giydi. Bu arada, karşılaşmayı izleyenler arasında eski bakanlardan Ali Şevki Erek de yer aldı.
 
KAZANÇ 400.000 DOLARA ÇIKTI
Kupa mücadelesinde şimdiye kadar 300 bin dolar kazanan Fenerbahçe, Tokatspor karşısında da galip gelerek, kazancını 400 bin dolara yükseltti. Gruplara katılım payı olarak 100 bin dolar alan sarı-lacivertliler, bundan önceki iki galibiyetinde de 100'er bin dolar kazanmıştı.
    
DAUM BATTANİYEYE SARILDI
Soğuk havanın yanı sıra Atatürk Olimpiyat Stadı'nın bulunduğu bölgede sürekli esen rüzgar nedeniyle Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, ilk yarıda yedek kulübesinde battaniyeye sarılarak oturdu.
 
F.BAHÇE KUPADAKİ İLK GOLÜNÜ TOKATSPOR'DAN YEDİ
Fenerbahçe, bu sezon Ziraat Türkiye Kupası mücadelesinde, kalesindeki ilk golleri Tokatspor'dan gördü. A Grubu'ndaki ilk maçta Bank Asya 1. Lig temsilcisi Altay'ı 3-0 mağlup eden sarı-lacivertliler, ikinci karşılaşmada ise Eskişehirspor karşısında sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrılmıştı.
 
 
FENERBAHÇE-TOKATSPOR: 3-2
STAT: Atatürk Olimpiyat
HAKEMLER: Abdullah Yılmaz, Erdinç Sezertam, Serdar Diyadin
SAAT: 20.30
 
FENERBAHÇE: Volkan Babacan, Bekir, Bilica, Lugano, Vederson, Mehmet Topuz (Dk. 63 Ali Bilgin), Özer (Dk. 82 Deivid), Baroni, Uğur Boral, Alex (Dk. 63 Selçuk), Güiza
  
TOKATSPOR: Ergin, Taner, Gökalp (Dk. 61 Aşkın), Fatih, Abdullah (Dk. 70 Yasin), Arif, Şahin, Kerem, Ogün, Yaşar, Şamil (Dk. 77 Ersan)
 
GOLLER: Dk. 19 Arif, Dk. 26 Alex, Dk. 48 Mehmet Topuz, Dk. 51 Abdullah, Dk. 57 Güiza
 
SARI KARTLAR: Dk. 74 Şahin (Tokatspor), Dk. 88 Bilica, Dk. 90 Vederson (Fenerbahçe)
 
  
İLK YARIDAN DAKİKALAR
11. dakikada Özer'in ara pasında topla buluşan Güiza, meşin yuvarlağı Uğur'a aktardı. Bu futbolcunun çaprazdan şutunda top kaleci Ergin'de kaldı.
 
GOL 19. dakikada Fenerbahçe savunmasının arasında boşluk bulan Arif'in yaklaşık 30 metreden vuruşunda, kaleci Volkan Babacan'ı aşan top filelere gitti ve Tokatspor deplasmanda 1-0 öne geçti. 
 
GOL 26. dakikada Vederson'un soldan ceza alanına yaptığı ortada, kale önüne doğru koşan Alex'in kafa vuruşuyla top filelere gitti ve maça eşitlik geldi: 1-1
 
36. dakikada Alex'in kafa ile indirdiği topu göğsüyle kontrol eden Güiza, müsait pozisyonda topu direğin yanından auta attı.
 
43. dakikada Fenerbahçe'nin kullandığı faul atışında, Cristian sert vurdu, top yandan auta çıktı.
 
İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR
GOL 48. dakikada ceza alanı önünde Mehmet Topuz'un yerden sert vuruşunda top kaleciden döndü. Mehmet Topuz'un ikinci vuruşunda meşin yuvarlak filelere gitti: 2-1
 
50. dakikada Alex'in ceza alanı içinde vuruşunda, topu kaleci Ergin iki hamlede kontrol etti. 
 
GOL 51. dakikada Taner'in savunmanın arasından boş alana çıkardığı topla buluşarak kaleci Volkan Babacan ile sol çaprazda karşı karşıya kalan Abdullah'ın şutunda, meşin yuvarlak Tokatspor'un ikinci golü olarak filelere gitti: 2-2
 
56. dakikada Uğur'un sol çaprazdan ortasında, kalecinin uzaklaştırmak istediği topu önünde bulan Bekir'in şutunda meşin yuvarlak kaleci Ergin'de kaldı. 
 
GOL 57. dakikada Mehmet Topuz'un pasıyla savunmanın arkasında topla buluşan Güiza'nın vuruşunda meşin yuvarlak filelere gitti ve Fenerbahçe 3-2 öne geçti.
 
67. dakikada Tokatspor önemli bir fırsatı değerlendiremedi. Kale önüne ortalanan topu savunmada çıkarmak isteyen Güiza, kötü bir vuruş yapınca, Ogün'e bir anda gollük pas oldu. Bir anda topu önünde gören Tokatsporlu futbolcunun kafa vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla direğin yanından auta çıktı.
 
74. dakikada Vederson'un ceza alanı dışından kullandığı serbest vuruşta, kaleci Ergin'den dönen topu tamamlamak isteyen Bilica'nın müsait durumdaki vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.