Alexander Djiku: "Aslında çok iyi gidiyorduk"

Video yükleniyor...

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'de forma giyen Alexander Djiku, Fransız basınına çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Foot Mercato'ya konuşan başarılı stoper, "Yaz döneminde Strasbourg'dan ayrılıp Fenerbahçe'ye geçme sürecim sessizce oldu. Kariyerimin kalan dönemi için bunun çok önemli bir seçim olduğunun farkındaydım. Bundan dolayı transfer öncesinde mümkün olan en iyi seçimi yapmak için bolca düşündüm." dedi. 

Fenerbahçe'yi neden seçtiği hakkında da konuşan Djiku, "Fenerbahçe'nin projesi bizi çok heyecanlandırdı. Edin Dzeko, Dusan Tadic, Fred, Livakovic gibi harika isimlerle sözleşme imzalayarak ultra rekabetçi bir takım kurmak istediklerini bize anlattılar. Kulübün Avrupa'da oynayacak olması da benim tercihimde etkili olan faktörlerden biriydi. Fenerbahçe aynı zamanda çok fazla görünürlük sağlayabilen de bir kulüp. Fenerbahçe'den dev kulüplere transfer olan çok fazla oyuncu gördük. Kariyerimi geliştirmek adına en etkili takım Fenerbahçe." ifadelerini kullandı. 

"İstek uyandırıyorlar"

Djiku, "Taraftarlarımız fazlasıyla tutkulu ve bizde her maçta daha fazlasını yapma isteği uyandırıyorlar. Fenerbahçe'de kendimi çok iyi hissediyorum. Ailem de buraya çok iyi adapte oldu. İstanbul'u keşfetmenin mutluluğunu yaşıyoruz." şeklinde konuştu. 

Alexander Djiku, "Türkiye Ligi oldukça atletik bir lig. Fransa ile kıyasladığımda Türkiye'de daha deneyimli oyuncuların da olduğunu görüyorum. Kariyerim boyunca çok iyi atmosferlerde oynadım ancak Türkiye'de tutku çok daha farklı bir noktada. Gerçekten inanılmaz bir coşku var. Stadyumlar da gayet iyi durumda. Başta Fenerbahçe olmak üzere tüm takımların her yerde çok sayıda taraftarı var. Türkiye'nin en çok taraftara sahip olan kulübü olduğumuzu düşünüyorum. Atmosfer inanılmaz." dedi. 

"Beni çok iyi karşıladılar"

Adaptasyon sürecinde herhangi bir sıkıntı yaşamadığını belirten Djiku, "Adaptasyon sürecim çok iyi geçti çünkü takım arkadaşlarım beni çok iyi karşıladı. Niteliklerimi göstermeye başladım. Yeni bir kulübe transfer olduğunuzda niteliklerinizi gösterebilmeniz çok önemlidir. Umarım sahalara tekrar döndüğümde bıraktığım yerden devam ederim." şeklinde konuştu. 

Djiku sakatlığı hakkında ise, "Aslında çok iyi gidiyorduk. Ne yazık ki bunlar hayatın içinde olan şeyler. Bu benim ilk sakatlığım değil, son sakatlığım da olmayacak. Tekrar sakatlanmamak için elimden geleni yapıyorum." sözlerini kullandı. 

"Duraklama olduğunu düşünmüyorum"

Fenerbahçe'nin galibiyet serisinin bitmesini de değerlendiren stoper, "Bir duraklama veya aksama olduğunu düşünmüyorum. Sezon içerisinde böyle bir durumun yaşanacağını biliyorduk. Şu anda çok fazla sakatlık oldu. Sıkı bir maç tempomuz var. Herhangi bir şekilde endişelenmiyorum. Teknik direktörümüz İsmail Kartal ile birlikte çok çalışkan, talepkar ve kazanma zihniyetine sahip bir oyuncu grubuyuz. Her gün antrenmanlardaki en küçük detayları bile inceleyerek oyunumuzu mükemmelleştirmeye ve takımımızı şampiyonluğa taşımaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu. 

Cengiz Ünder sözleri

Cengiz Ünder hakkında da konuşan Djiku, "İlk geldiğinde çok iyi başlamıştı ancak talihsiz bir sakatlık yaşadı. Özellikleri çok iyi ve takıma katkı sağlamasını sabırsızlıkla bekliyoruz." diyerek sözlerini sonlandırdı. 

Sezon başında transfer olduğu Fenerbahçe'nin formasıyla toplamda 16 maça çıkan Ganalı futbolcu, 1 gol kaydetti ve toplamda 1142 dakika sahada kaldı. 

beinsports.com.tr / Dış Haberler

SPOR TOTO SÜPER LİG ÖZETLERİ İÇİN TIKLAYIN