1'e 500 kazandılar

Video yükleniyor...

Alex Ferguson’ın takımın başından ayrılmasının ardından Manchester United’ın başına gelmedik kalmadı diye düşünüyorduk. Yanılmışız; kırmızı şeytanların daha çekeceği varmış…

Premier Lig’in 5. haftasında Leicester City’e konuk olan Manchester United için rakip oldukça kolay geçilir bir engel gibi görünüyordu, en azından kağıt üzerinde öyleydi. Ama evdeki hesap Walkers stadına uymadı…

Henüz 16. dakikada önce Robin Van Persie ardından Angel di Maria ile 2-0 öne geçen ve rahatlayan United, maçın bitiş düdüğünün ardından, Premier Lig tarihinde ilk kez 2 farklı öne geçtiği bir maçı kaybetmişti.

Leicester City’nin 5-3’lük galibiyeti, Manchester United’ın Premier Lig tarihinde bir maçta rakibinden 5 ve üstü gol yediği 6. rakibi olarak tarih sayfalarına yazıldı.

Daha önce Newcastle United, Southampton, Chelsea, Manchester City ve West Bromwich Albion karşısında 5 gole dur diyemeyen Manchester United’ın bu mağlubiyetlerinin tamamının Alex Ferguson döneminde alındığını da notlarımıza ekleyelim.

Çünkü bu bilgi bize ilginç bir tesadüfün yolunu açacak.

Manchester United, Newcastle United’a 5-0 kaybettikleri 20 Ekim 1996’daki maçın sonraki haftasında bu kez Southampton’a, 26 Ekim 1996’da oynanan maçta 6-3 kaybetmiş, iki haftada kalesinde toplam 11 gol görmüştü. Manchester United’ın 1996-97 sezonunu Premier Lig şampiyonu olarak tamamladı.

Biz futbol tutkunları bu tür tesadüflerden gelecek tahmini yapmaya bayılırız ya, işte bize bahane!

Manchester United’ın sonraki maçı 27 Eylül 2014’te, evinde, West Ham United’a karşı… Eğer United West Ham’dan 5 ve daha fazla gol yiyerek kaybederse, bu mağlubiyet şampiyonluk alameti olur mu?

İşin şakası bir yana, bir de gerçekler var ki, risk diye buna denir cinsten…

Maçın ardından, haber ajanslarından düşen bir bilgiye göre, İngiltere’de 7 kişi, Leicester City-Manchester United karşılaşmasının skorunu 5-3 olarak doğru tahmin ederek 1’e 500 kat bahis kazandı.

Leicester City’nin Manchester United karşısında 2-0 geriden gelerek tam 5 gollü bir galibiyete uzanması, futbola dair basit bir gerçeği bizlere bir kez daha hatırlattı; futbolda sürpriz diye bir şey yoktur!