Zenit Villa Boas'ı tanıttı

Zenit Villa Boas'ı tanıttı
Rusya Premier Ligi takımlarından Zenit'in teknik direktörlüğe getirdiği Portekizli çalıştırıcı Andre Villas-Boas, karar verirken hiç zorlanmadığını ifade ederek, kulübün düşüncelerinin, kendisinin futbol hakkındaki fikirleri ve kariyeriyle uyuştuğunu söyledi.

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Zenit'in UEFA Şampiyonlar Ligi 2. turunda Alman temsilcisi Borussia Dortmund'a elenmesinden bir gün sonra basının karşısına çıkan yeni teknik patron Villas-Boas, Rusya'dan gelen teklifi tereddüt etmeden kabul ettiğini belirterek, "Doğrusu karar verirken hiç zorlanmadım. Çünkü Zenit, Avrupa'da iyi bilinen bir kulüp. Bu benim için önemli bir adım. Kulübün düşünceleri, futbol hakkındaki fikirlerim ve kariyerimle uyuşuyor" ifadelerini kullandı.

Zenit'in geçici teknik direktörü Sergey Semak'ı, 4-2'lik mağlubiyetin rövanşında Borussia Dortmund deplasmanında aldığı 2-1'lik galibiyetten ötürü kutlayan Portekizli çalıştırıcı, "Şüphesiz harika bir sonuç. Buradaki en önemli nokta Zenit'in takım olarak oynamasıydı. Sahada takım ruhunu gördüm" değerlendirmesini yaptı.

Villas-Boas, 21 hafta geride kalırken 44 puanla lider olan Lokomotiv Moskova'nın 3 puan arkasında 2. sırada yer aldıkları Rusya Premier Ligi'ni kazanmak istediklerini dile getirerek, "Kalan 9 maçı da kazanırsak şampiyonluğa ulaşırız. Hedefim, Zenit'i zirveye çıkarmak" diye konuştu.

Zenit ile 2015-2016 sezonunun sonuna kadar anlaşan Villas-Boas, 2010-2011 sezonunda ülkesinin Porto takımıyla UEFA Avrupa Ligi'nde, ligde ve Portekiz Kupası'nda şampiyonluk yaşayarak dikkatleri üzerine toplamıştı. İngiltere Premier Ligi'nin yolunu tutan Villas-Boas'ın, hem Chelsea hem de Tottenham'daki görevine, bir sezonu tamamlayamadan son verilmişti.