Yeni sürüm Fener!

Yeni sürüm Fener!


Trabzonspor mağlubiyetinin ardından PAOK maçıyla Avrupa'ya da veda eden Fenerbahçe, Manisa karşısında yeni bir başlangıç yaptı. Rakibini 4-2 mağlup eden sarı lacivertli ekipte ilk kez forma şansı bulup 2 golün hazırlayıcısı olan 18'lik Okan ve 2 kez rakip fileleri havalandıran Niang maça damga vuran isimler oldu.

Okan ve Mert gibi genç yetenekleriyle maça başlayan Fenerbahçe, ilk bölümde yine etkili futbolundan çok uzaktaydı. Manisa, ise defansın arkasına atılan toplarda etkili olmaya çalışsa da önemli bir pozisyon yaratamadı. İlk kez sarı lacivertli ekibin ilk 11'ine giren 18 yaşındaki Okan'ın 17. dakikada sağ kanattan yaptığı ortada kaleci İlker, çok büyük bir hata yaptı ve Alex, önünde kalan topu kaleye yuvarlayıp takımını öne geçirmeyi başardı.

Manisa kalecisi 25. dakikada bu kez kısa düşen bir vuruş yaptı, ancak Alex'in vuruşunda topu çelip farkın ikiye çıkmasını engelleyen isim yine İlker oldu. İlk yarıda iki takım adına da başka önemli bir pozisyon yaşanmadı.

İkinci yarı ise Fenerbahçe için çok kötü başladı. 48. dakikada siyah beyazlı ekibin kullandığı kornerde sol kanada açılan topu Ferhat içeri çevirdi, Isaac iyi yükselip skoru 1-1'e getirdi. Bu gol Nijeryalı yıldızın Fenerbahçe ile oynanan son iki lig maçındaki 3. golü oldu. Bu gol aynı zamanda Manisa'yı biraz daha cesaretlendirdi. Siyah beyazlılar, Isaac ile iki önemli fırsatı kullanamayınca Fenerbahçe cezayı hemen kesti.

62. dakikada sağ kanattan kullanılan serbest atışta kafayı vuran Lugano, ev sahibini bir kez daha öne geçirdi. 2. kez öne geçen sarı lacivertlilerde yeni transfer Niang'in da sahneye çıkmasıyla fark açıldı. 69. dakikada Okan'ın ortasında güzel bir kafa vuruşuyla farkı ikiye çıkaran Senegalli yıldız, 73'te de Caner'in nefis ara pasını aynı şekilde tamamlayıp skoru 4-1'e getirdi. Maçtaki gol yağmuru bunlarla da bitmedi. 78. dakikada yine hızlı gelişen bir Manisa atağında son olarak Simpson önünde kalan topu ağlara gönderdi ve skor 4-2 oldu.

Kalan 10 dakikada başka gol olmadı ve Fenerbahçe maçı 4-2 kazanıp puanını 6'ya çıkardı. 
 
FENERBAHÇE-MANİSASPOR 4-2

STAT:
Saracoğlu
HAKEM: Fırat Aydınus
 
FENERBAHÇE: Mert, Okan Altan, Lugano, Bilica, Caner, Mehmet Topuz (Dk. 64 Özer), Emre, Cristian, Stoch(Dk. 64 Dia), Alex (Dk. 78 Selçuk), Niang
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman
 
MANİSASPOR: İlker, Bekir, Dixon, Hüseyin, Eren, Ferhat, Mehmet Güven(Dk. 73 Dica), Nizamettin, Gökhan (Dk. 73 Yiğit), Isaac, Simpson
TEKNİK DİREKTÖR: Hakan Kutlu

GOLLER: Dk. 17 Alex, Dk. 48 Isaac, Dk. 62 Lugano, Dk. 69 Niang, Dk. 74 Niang, Dk. 77 Simpson
SARI KARTLAR: Cristian, Ferhat

İLK YARIDAN DAKİKALAR
GOL. 17. dakikada Okan'ın sağdan ortasında kaleci İlker, büyük bir hata yaparak kontrol etmek istediği topu elinden kaçırınca, Alex altıpas içinde önüne düşen meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi.

43. dakikada Okan'ın yaklaşık 35 metreden sert şutunda, top kaleci İlker'de kaldı ve karşılaşmanın ilk yarısı Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR
GOL. 48. dakikada Ferhat'ın sağdan ortasında ceza alanı içinde boş pozisyonda topla buluşan Isaac, kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve skoru eşitledi: 1-1.

61. dakikada Bilica'nın hatalı pasında topu orta alanda kapan Nizammettin, meşin yuvarlağı Isaac'in önüne bıraktı. Isaac'in ceza alanına kadar girdikten sonra yaptığı vuruşta top kaleci Mert'den döndü.

GOL. 62. dakikada Alex'in sağdan kullandığı serbest atışta, ceza alanı içinde topa iyi yükselen Lugano, meşin yuvarlağı kafayla filelere göndererek Fenerbahçe'yi 2-1 öne geçirdi.


GOL. 69. dakikada Okan'ın sağdan ortasında Niang, ceza alanı içinde kafayla meşin yuvarlağı filelerle buluşturarak farkı 2'ye çıkardı: 3-1.


GOL. 73. dakikada Caner'in ara pasında topla savunmanın arkasında buluşan Niang, meşin yuvarlağı kaleci İlker'in yanından filelere göndererek, kendisinin 2, takımının 4. golünü attı: 4-1.


75. dakikada Özer'in ceza alanı içinden sert şutunda kaleci İlker topu hamlede kontrol etti.

GOL. 77. dakikada Yiğit Gökoğlan'ın sağdan ortasında Isaac'in ceza alanı içinden şutunda top kaleci Mert'den döndü. Dönen topla buluşan Nizamettin'in şutunda bu kez Okan, meşin yuvarlağı gol çizgisi üzerinden çıkardı. Dönen topu yeniden kapan Nizamettin, topu müsait durumdaki Simpson'ın önüne bıraktı. Simpson'ın şutunda top Fenerbahçe ağlarına gitti: 4-2.


84. dakikada Emre'nin pasıyla sağ çaprazda kaleci ile karşı karşıya kalan Özer'in vuruşunda top kaleci İlker'den döndü.

90+3. dakikada Emre'nin sağdan ortasında Niang'ın ceza alanı içinden kafa vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.

Karşılaşma, Fenerbahçe'nin 4-2 üstünlüğüyle sona erdi.