Yeni Fenerbahçe nasıl olacak?

Video yükleniyor...

Fenerbahçe'nin Topuk Yaylası Kampı devam ederken, Teknik direktör Ersun Yanal, yeni sezonda sahaya süreceği onbiri de oluşturmanın hesaplarını yapıyor.

Sarı-Lacivertli ekipte sezon öncesi Yanal'ı düşündüren defans. Egemen Korkmaz'ın dizindeki sakatlığı nedeniyle takımdan ayrı özel program doğrultusunda çalışmalarını sürdürmesi teknik heyeti düşündürüyor. Tecrübeli futbolcu 15 gün daha takımdan ayrı olarak özel program doğrultusunda çalışmalarını sürdürecek. 3.5 aylık süredir toptan uzak olan oyuncunun tekrar eski gücünü kazanması ve form tutması ise biraz daha zaman alacak.

Bu nedenle teknik direktör Ersun Yanal hazırlık maçlarında savunmada Bekir-Kadlec ikilisine görev vermeyi düşünüyor. Egemen'in sakatlığı nedeniyle Serdar Kesimal'ı da kadroda tutan Yanal, bu oyuncudan daha fazla çalışmasını istiyor. Bu arada stoperde Bruno Alves'in zaman zaman 5+3 kuralı nedeniyle yedek kalması bekleniyor.

Geçen sene orta alandaki uyum ve oyuncu sayısı ise Teknik Direktör Ersun Yanal'ın en büyük kozu...

Sağda Kuyt, solda Sow, ortada Diego ve önlerinde Emenike ile rakiplerine zor dakikalar yaşatan Sarı-lacivertli takımda orta sahada da zenginlik yaşanıyor. Antrenmanlardaki performanslarıyla Emre ve Mehmet Topal ilk 11'in değişmez elemanları olacak gibi görünürken, Alper ve Meireles de sezon öncesi çalışma tempolarıyla formayı terletecek isimler arasında. Orta alanda Mehmet Topuz, Selçuk, Cristian, Holmen ise Teknik Direktör Ersun Yanal'ın şans vereceği diğer isimler arasında bulunuyor.

Geçtiğimiz sezon başarılı bir grafik çizen forvet hattını şuan için yaptığı tek transfer Diego Ribas ile güçlendiren Sarı-Lacivertlilerde, Forvet hattında 4 yabancı Diego, Kuyt, Sow ve  Emenike aynı anda kullanılırsa, orta alanda ise Meireles tercih edilirse stoperlerin 2'sinin de Türk olması gerekecek.

Bu durumda Teknik Direktör Ersun Yanal'ın Mehmet Topal'ı bu alan için joker olarak kullanmayı plandığı belirtiliyor. Geçen sezon maçlarda Mehmet Topal'ın bekler bindirme yapınca 2 stoper arasına girerek savunmayı üçlemesi ve oyunun kurulmasına yardımcı olması Yanal'ın en büyük kozu.

Top çalma ve rakip oyununu bozma özellikleri bulunan Mehmet Topal'ın kesici yanı da mevcut. Mehmet Topuz ve Selçuk Şahin ise hem orta alan hem de savunma için ayrı alternatifler olacak.