Yeni bir hikaye daha yazılıyor!

Video yükleniyor...

2014-2015 sezonunda Premier Lig’in en heyecan verici hikayelerinden biri, Rickie Lambert’in 15 yaşındayken yeterince iyi olmadığı gerekçesiyle gönderildiği Liverpool’a 32 yaşında geri dönüşüydü.

Bazen biri size “yeterince iyi olmadığınızı” söylerse, ikinci birinden daha duyana kadar vazgeçmeyin. Neden mi? Çünkü yanılıyor olabilirler.

Rickie Lambert’in genç takım arkadaşı, Jordon Ibe da futbola başladığında aynı hikaye başına gelmişti.

12 yaşında Charlton Atletic altyapısında futbola başlayan Jordon Ibe, 15’ine geldiğinde, “yetenekleri yeterli değil” gerekçesiyle takımdan gönderildi, o da şansını Wycombe Wanderers’da yeniden denemeye karar verdi. Takımın teknik direktörü Paul Lambert, Charlton’daki futbol eğitmenleri ile aynı fikirde değildi, bu genç ve hevesli futbolcu adayını direkt olarak A takıma aldı, sahaya sürdü ve Jordon Ibe, Sheffield Wednesday’e kariyerinin resmi lig maçlarındaki ilk golünü kaydettiğinde yalnızca 15 yaşındaydı. 16 yaşında Liverpool’a transfer olan ve iki kez Premier Lig’de forma şansı bulan Ibe, şimdilerde Derby County’de kiralık olarak forma giyiyor ancak sezon başında A takım ile birlikte kampta, gelecekteki takım arkadaşlarıyla birlikte antrenmanlara çıktı.

Jordon Ibe’ın futbol kadar kendine güvendiği bir başka alan ise Hiphop. Genç delikanlı bu konuda o kadar cesur ki kamp yaptıkları otel odasında Daniel Sturridge’in meydan okumasına karşılık verdi, iki takım arkadaşı kıyasıya bir mücadele için rakip olup ter döktüler.

Ancak elbette, işin içinde, Liverpool kadrosunun en şakacı ve eğlenceli karakteri, Daniel Sturridge olunca, tahmin edeceğiniz üzere, hip hop yarışması, kahkaha tufanına dönüştü.
 
Yarışmayı Daniel Sturridge kazandı ve hiç vakit kaybetmeden zaferini eğlenceye dönüştürdü
 
Doğuştan gelen yeteneğini, sahaya koyduğu savaşçılığını, kendisini takımına adayışını saygıyla izlediğimiz Daniel Sturridge, Premier Lig’in gole en yakın ve bir o kadar da eğlenceli futbolcularından biri.

Böyle bir adamı sahada izlerken saygı duymamak, saha dışında izlerken de kahkaha atmamak elde değil.