Vodafone Arena para bastı! Kartal her yerde zirvede!

Video yükleniyor...

Beşiktaş'ta 1066 gün sonra evine dönmenin ve Vodafone Arena'daki ilk maçta galibiyetle şampiyonluk yolunda ilerleyişi sürdürmenin sevinci yaşanıyor.

Vodafone Arena'ya 38 bin 420 taraftarı önünde Bursaspor karşısındaki 3-2'lik galibiyetle merhaba diyen siyah beyazlı takımın yeni mabedindeki ilk golünü Mario Gomez atarken, Alman yıldız mücadeleyi fileleri iki kez havalandırarak noktaladı ve tarihe geçti.

Gomez'in 21. dakikada attığı ilk gol, siyah-beyazlı kulübün İnönü Stadı'ndaki ilk golünü atan efsane başkanı Süleyman Seba'ya atfedildi. Gomez'in Bursaspor filelerini havalandırmasının ardından golü kaydeden oyuncu olarak "Süleyman Seba" anonsu yapıldı. ligdeki gol sayısını da 21'e çıkaran Gomez Alman basınından da övgü aldı.

Teknik direktör Şenol Güneş, maç sonrası futbolcularını sergiledikleri mücadele ve galibiyet nedeniyle kutlarken uyarılarda da bulundu. Tecrübeli teknik adam, futbolcularına sadece kendilerini ve karşılaşacakları rakiplerini, kalan 6 haftayı firesiz geçmeyi düşünmelerini istiyor.

Güneş, "Bizim yapmamız gereken rakibin ne yaptığını değil, bizim ne yaptığımızı düşünmek. Biz kalan maçlarımızı kazanırsak, rakip ne yaparsa yapsın şampiyonluğa ulaşmamızı engelleyemez. Herşey sizlerin elinde" diyerek futbolcularına sürekli uyarılarda bulunuyor.

Güneş, şampiyonluk yarışında çekiştikleri Fenerbahçe'nin aldığı sonuçların psikolojik olarak takımını etkilemesine engel olmak istiyor.

Bu arada tecrübeli teknik adam Bursaspor maçının sonunda Hosagai ile yaşadığı gerginlik nedeniyle ikinci sarı karttan kırmızı kart gören Ricardo Quaresma'yı uyardı. Portekizli yıldıza takıma yararlı bir futbolcu olduğunu ve mücadele gücüne önemli katkısı olduğunu belirten Güneş, gerginliğin ise hem kendisine hem de takıma zararı verdiğini belirtti.

Beşiktaş, Vodafone Arena ile evine görkemli bir dönüş yaparken siyah beyazlılara ekonomik olarak da kazandırdı.

Beşiktaş Futbol Yatırımları AŞ hisselerinin fiyatı, futbol takımının şampiyonluk yolunda en yakın rakibi Fenerbahçe'nin puan kaybı ve Vodafone Arena'nın resmi açılışının ardından yüzde 16,49 yükselerek pazartesi gününü 6,50 TL'den tamamladı. Beşiktaş Futbol Yatırımları'nın toplam piyasa değeri 1 milyar 560 milyon liraya ulaşarak 'en yüksek piyasa değerine sahip spor şirketi' unvanını geri kazandı.

Bu arada Vodafone Arena'daki Kartal Yuvası mağazası da yıllık 12 milyon liralık tahmini gelirinin yaklaşık 1 milyon lirasını ilk maçta kazandı. Taraftarların en çok nostalji forma ile Vodafone Arena tişörtlerine ilgi gösterdiği öğrenildi.

Aşağıdakilerden hangisi ilginizi çekiyor?

Spor Toto Süper Lig

Beşiktaş haberleri
 
Maç Özetleri

Puan Durumu