Vettel: "Mercedes ile görüşüyorum ama..."

Vettel: "Mercedes ile görüşüyorum ama..."
2022 yılının sonunda emekliliğe ayrılan 4 kez dünya şampiyonu Sebastian Vettel, o zamandan beri başka herhangi bir seride yarışmadı ve vaktini çoğunlukla ailesine ayırdı. 

Vettel'in adı bu süreçte birçok kez farklı F1 takımlarıyla anıldı ve Alman pilotun F1'e geri döneceği öne sürüldü. Ancak Vettel, bu iddiaları sürekli olarak yalanlamış ve yakın zamanda yarışmaya dönmeyi düşünmediğini belirtmişti. 

Mart ayının başında ise bu durum değişti zira Vettel, bir röportajda yarışlara geri dönebileceğini söylemişti. Nitekim öyle de oldu ve Vettel geçtiğimiz günlerde Porsche ile Le Mans testlerine çıktı. 

Testlerin ardından ilk izlenimi pozitif olan Vettel'in her şeyin yolunda gitmesi durumunda 2024 Le Mans 24 Saat'te Porsche ile yarışması bekleniyor.

Tabii Vettel'in direksiyon başına geçmesiyle, şampiyon pilotun Formula 1'e dönebileceği iddiaları yeniden tavan yaptı.

"Wolff ile görüştük ama..."

Bu iddalara yanıt veren Vettel, şu açıklamalarda bulundu: "Hâlâ birkaç planım var, buna Formula 1 de dahil... Bunun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini göreceğiz. Diğer isimlerin yanı sıra Toto Wolff ile de diyalog halinde olmamın bir başka nedeni bu." Onunla Mercedes'te bir şeyler olduğu gerçeğini konuştuk ama özellikle benim koltuğa oturmamla ilgili konuşmadık. Geleceğin neler getireceğinden bahsetmedik."

"Özlediğim ve özlemediğim şeyler var"

Sözlerine devam eden Vettel, "Emekli olma kararı verdiğimde bunun için birkaç nedenim vardı. Sonrasının nasıl olacağını bilmiyordum. Şimdi Formula 1'siz hayat hakkında daha fazla tecrübem var. Özlediğim şeyler var, sanırım direksiyon başında geçirdiğim son birkaç gün bana bunu gösterdi. Fakat özlemediğim şeyler de var. Ayrılma kararı aldığımda 'geri dönmek istiyorum' diyeceğim bir noktaya ulaşıp ulaşmayacağımı bilmiyordum. Şu anda o noktaya ulaşmış değilim.  Geleceğin ne getireceğini kim bilebilir?" dedi.

"Ailemin etkisi de var"

Alman pilot, sözlerini şöyle noktaladı: Ailemin de elbette etkisi var. Bazen çocuklarımdan biri 'baba bunu yapma' diyor. O zaman bir anda uzaklaşıyorum. Belki ruh halim yine değişecek bilmiyorum fakat şu anda her şey çok iyi gidiyor. Tabii ki bu başa çıkılması gereken büyük bir şey. Kafanızda dönüp duruyor ve bunu düşünüyorsunuz. Fakat aynı zamanda 24 yarış var ve eğer bu işi yapmaya karar verirsem nasıl organize edeceğim, ne kadar çok şeyle uğraşacağımı biliyorum."