Ve David Villa imzayı attı!

Ve David Villa imzayı attı!
Atletico Madrid ile yollarını ayıran David Villa Amerika'nın yolunu tuttu.

Kırmızı beyazlı formayla La Liga'yı şampiyonlukla tamamlayan David Villa'nın yeni adresi belli oldu. İspanyol golcü, Amerikan Futbol Ligi (MLS) takımlarından New York City'ye resmi imzayı attı.

New York City'den yapılan açıklamada, 32 yaşındaki golcüyle 3 yıllık sözleşme imzalandığı duyuruldu. Açıklamada, David Villa'nın alacığı ücretle ilgili bir bilgi verilmezken, İspanyol yıldızın 7 numaralı formayı giyeceği ifade edildi.

Profesyonel futbolculuk kariyerine Sporting Gijon'da başlayan Villa, daha sonra Real Zaragoza, Valencia ve Barcelona formaları giydi. Son olarak Atletico Madrid'de top koşturan başarılı futbolcu, geride kalan sezonda La Liga şampiyonluğunun yanı sıra UEFA Şampiyonlar Ligi'nde final oynama başarısı gösteren takımıyla 47 maçta 15 gol kaydetti.

New York City'nin, David Villa'nın yanı sıra Chelsea'nin tecrübeli yıldızı Frank Lampard'la da anlaştığı belirtiliyor.

2013 yılında kurulan ve Premier Lig ekiplerinden Manchester City ile Amerikan Beyzbol Ligi (MLB) takımlarından New York Yankees'in sahip olduğu New York City, yeni sezonda ilk kez yer alacağı MLS'te mücadele edecek 20. takım olacak.

(Ligtv.com.tr)