GENİŞ ÖZET | VavaCars Fatih Karagümrük 1-2 Fenerbahçe

Video yükleniyor...

Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında Fenerbahçe ile VavaCars Fatih Karagümrük karşı karşıya geldi. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan mücadeleyi sarı lacivertli takım 2-1 kazandı.

Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 49. dakikada Edin Dzeko ve 57. dakikada penaltıdan Michy Batshuayi kaydetti. VavaCars Fatih Karagümrük'ün golü 45. dakikada Can Keleş'ten geldi.

VavaCars Fatih Karagümrük 9 kişi kaldı

VavaCars Fatih Karagümrük'te Ryan Mendes 77. dakikada direkt kırmızı kartla oyun dışında kalırken, Valentin Eysseric de 90+7. dakikada hakemi aldatmaya yönelik hareketinden dolayı ikinci sarı kartını gördü ve takımını 9 kişi bıraktı.

Bu sonuçla 85 puana yükselen Fenerbahçe maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Düşme hattındaki VavaCars Fatih Karagümrük 30 puanda kaldı.

Ligin bir sonraki haftasında Fenerbahçe deplasmanda EMS Yapı Sivasspor'a konuk olacak. VavaCars Fatih Karagümrük ise İstanbulspor deplasmanına gidecek.

Maçtan dakikalar

Mücadelenin 13. dakikasında Rohden'in şutu üstten dışarı çıktı. İzlemek için tıklayın!

30. dakikada Rade Krunic, karşı karşıya pozisyonda Salvatore Sirigu'yu geçemedi. İzlemek için tıklayın!

32. dakikada Dominik Livakovic, karşı karşıya pozisyonda Güven Yalçın'a gol izni vermedi. İzlemek için tıklayın!

40. dakikada Can Keleş'in müthiş şutunda Livakovic'ten aynı güzellikte kurtarış geldi. İzlemek için tıklayın!

45+1. dakikada Fatih Karagümrük öne geçti. Ceza sahası önünde oluşan karambolde Fred'in uzaklaştırmak istediği top Mendes'in önünde kaldı. Bu futbolcu bekletmeden ceza sahası içi sağ çaprazına hareketlenen Can Keleş'e pasını aktardı. Can Keleş sert bir vuruşla topu filelere gönderdi. İzlemek için tıklayın!

49. dakikada Fenerbahçe beraberliği yakaladı. Ceza yayı önünde topla buluşan Fred, ceza sahası içi sağ çaprazına hareketlenen Dzeko'yu topla buluşturdu. Bu futbolcu rakibinden sıyrılıp sert bir vuruşla topu ağlara gönderdi. İzlemek için tıklayın!

56. dakikada Fenerbahçe penaltı kazandı. 53. dakikada sağdan ceza sahasına giren Osayi-Samuel, Ceccherini'nin müdahalesiyle yerde kaldı. VAR uyarısı sonrasında hakem Tugay Kaan Numanoğlu pozisyonu tekrar izleyerek penaltı noktasını gösterdi. 57. dakikada kazanılan penaltı atışında topun başına geçen Michy Batshuayi, sert bir vuruşla takımını öne geçiren isim oldu. İzlemek için tıklayın!

Mücadelenin 69. dakikasında Edin Dzeko'nun indirdiği topta uygun duruma Batshuayi'nin vuruşu üstten dışarı çıktı. İzlemek için tıklayın!

VavaCars Fatih Karagümrük'te Ryan Mendes, 77. dakikada Fred'e yaptığı faul sonrası kırmızı kart gördü. İzlemek için tıklayın!

87. dakikada Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci yerde kaldı, maçın hakemi bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Sarı lacivertlilerin kazandığı penaltı, VAR incelemesinin ardından iptal edildi. İzlemek için tıklayın!

90+7. dakikada Valentin Eysseric yerde kaldı penaltı bekledi; Tugay Kaan Numanoğlu, Fatih Karagümüklü oyuncunun yaptığını aldatmaya yönelik hareket olarak değerlendirdi ve ikinci sarı karttan oyun dışı bıraktı. İzlemek için tıklayın!

VavaCars Fatih Karagümrük: 1 - Fenerbahçe: 2

Stat: Atatürk Olimpiyat

Hakemler: Tugay Kaan Numanoğlu, Ceyhun Sesigüzel, Serkan Çimen

VavaCars Fatih Karagümrük: Sirigu, Biraschi, Ceccherini, Koray Günter (Dk. 82 Nazım Sangare), Levent Mercan, Rohden, Bertolacci (Dk. 68 Markao), Can Keleş (Dk. 82 Lasagna), Eysseric, Mendes, Güven Yalçın (Dk. 72 Adnan Uğur)

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi-Samuel, Serdar Aziz (Dk. 72 Becao), Çağlar Söyüncü, Ferdi Kadıoğlu, Krunic (Dk. 46 Batshuayi), İrfan Can Kahveci (Dk. 90+1 Mert Müldür), İsmail Yüksek, Fred (Dk. 90+1 Zajc), Tadic, Dzeko (Dk. 90+6 Serdar Dursun)

Goller: Dk. 45+1 Can Keleş (VavaCars Fatih Karagümrük), Dk. 49 Dzeko, Dk. 57 Batshuayi (Penaltıdan) (Fenerbahçe)

Kırmızı kartlar: Dk. 77 Mendes, Dk. 90+7 Eysseric (VavaCars Fatih Karagümrük)

Sarı kartlar: Dk. 55 Ceccherini, Dk. 56 Tolunay Kafkas (Teknik direktör), Dk. 74 Markao, Dk. 89 Biraschi (VavaCars Fatih Karagümrük), Dk. 26 Serdar Aziz, Dk. 55 Osayi-Samuel, Dk. 90+2 Zajc (Fenerbahçe)

Karşılaşmadan öne çıkan notlar

Fenerbahçe, Fatih Karagümrük müsabakasıyla ligde deplasman galibiyeti rekorunun yeni sahibi oldu.

Süper Lig tarihinde deplasmanda en uzun süre maç kazanan (12) takım olan sarı-lacivertliler, devam eden bir sezonda ise şu ana dek en çok üst üste 9 müsabakadan galibiyetle ayrılmıştı.

Daha önce 2010-2011 sezonunda teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde son 9 deplasman maçını kazanmayı başaran sarı-lacivertliler, Galatasaray'a ait olan (2002-2003) 9 maçlık rekoru egale etmişti.

Fenerbahçe, bu rekoru 2011-2012 sezonunun ilk 3 deplasman maçını da kazanarak 12 mücadeleye taşımış ve Süper Lig tarihinin deplasman galibiyet rekoruna imza atmıştı.

Teknik direktör İsmail Kartal yönetiminde bu sezon deplasmanlarda çok etkili bir grafik sergileyen Fenerbahçe, Fatih Karagümrük müsabakasıyla üst üste 10. deplasman galibiyetini aldı.

Sarı-lacivertliler bu sonuçla devam eden bir sezonda dış sahada üst üste en çok kazanma rekorunun sahibi oldu.

Fenerbahçe, bu sezon 15. haftada Beşiktaş deplasmanında aldığı 3-1'lik galibiyetin ardından başladığı seride sırasıyla Kayserispor'u 4-3, İstanbulspor'u 5-1, Gaziantep FK'yi 1-0, Başakşehir'i 1-0, Antalyaspor'u 2-0, Çaykur Rizespor'u 3-1, Hatayspor'u 2-0, Trabzonspor'u 3-2 ve Fatih Karagümrük'ü 2-1 mağlup etmeyi başardı.

Penaltı VAR'dan geldi

Fenerbahçe'nin 56. dakikada kazandığı penaltı vuruşu, VAR kararıyla geldi.

Müsabakanın 55. dakikasında sarı-lacivertli takımda Bright Osayi-Samuel, ceza sahası içinde rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı.

Hakem Tugay Kaan Numanoğlu, pozisyonu devam ettirirken, VAR'dan gelen uyarı sonrasında pzosiyonu izlemeye gitti.

Numanoğlu, izlemenin ardından penaltı kararına hükmetti.

Dzeko, ligde 20 gole ulaştı

Fenerbahçe'nin Bosna Hersekli yıldız santrforu Edin Dzeko, ligde 20. golünü kaydetti.

VavaCars Fatih Karagümrük müsabakası öncesinde ligde attığı 19 golle zirvede yer alan 38 yaşındaki oyuncu, 49. dakikada kaydettiği golle 20. golüne ulaştı.

Fenerbahçe pes etmiyor

Fenerbahçe, bu sezon ilk yarısını geride kapattığı 4. müsabakadan galibiyetle ayrıldı.

Sarı-lacivertliler, ligin ilk yarısında yine Fatih Karagümrük ile oynadığı müsabakada soyunma odasına 1-0 geride gitmiş ancak maçı 2-1 galibiyetle noktalamıştı.

İsmail Kartal'ın öğrencileri, Çaykur Rizespor deplasmanında da benzer bir senaryo yaşadı. 1-0 yenik duruma düşen Fenerbahçe, rakibini 3-1 ile geçmeyi bildi.

Sarı-lacivertliler son olarak Pendikspor karşısında iç sahada ilk yarısını 1-0 geride tamamladığı müsabakayı 4-1 ile geçmişti.

Fenerbahçe, ilk yarısını 1-0 geriden kapattığı ve sahadan 2-1 galibiyetle ayrıldığı Fatih Karagümrük müsabakasıyla bu sezon 4. kez ilk yarısını geride kapattığı bir müsabakadan galibiyetle ayrıldı.

Krunic 10 numarada beklentileri karşılamadı

Fenerbahçe'nin deneyimli ön liberosu Rade Krunic, Fatih Karagümrük maçında 10 numara pozisyonunda forma giydi.

Teknik direktör İsmail Kartal, Sebastian Szymanski'nin sarı kart cezalısı olması sebebiyle Polonyalı oyuncunun pozisyonunda Krunic'i tercih etti.

Tecrübeli oyuncu, söz konusu pozisyonda beklentileri karşılayamazken devre arasında oyundan alındı.

TRENDYOL SÜPER LİG ÖZETLERİ İÇİN TIKLAYIN