"Tüylerim diken diken oldu"

"Tüylerim diken diken oldu"
FIFA kokartlı hakem Halis Özkahya, 2014 Dünya Kupası'nda görev alan Cüneyt Çakır ve ekibinin kendilerini çok gururlandırdığını söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi yayın organı Tam Saha dergisinin eylül sayısına açıklamalarda bulunan Özkahya, 2014 Dünya Kupası'nda bir Türk hakem kadrosunun görev yapmış olmasını değerlendirirken, Cüneyt Çakır ve ekibinin final maçını yöneteceğine inandıklarını aktardı.

"Dünyanın en büyük organizasyonunda Türk hakem ekibinin görev alması bizim için gerçekten gurur vericiydi. Tabii ki bu tarihi bir başarıdır" ifadelerini kullanan Özkahya, şunları kaydetti:

"Hakemliği bir tarafa bırakıyorum, en başta Türk olarak orada ülkemizi temsil etmek gurur verici. Meslektaşımız olduğu için onları izlemek daha büyük keyif ve gurur verici bir olaydı. İşin daha da güzel tarafı, bu düzeydeki müsabakaları çok başarılı bir şekilde yönetmeleri bize ekstra bir mutluluk kattı. Biz Cüneyt Çakır'ın finali yönetmesini bekliyorduk ama yarı finalde görev almanın da gurur verici olduğunu düşünüyorum. Yarı final maçını izlerken her dakikasında tüylerim diken diken oldu."

UEFA'nın 1. kategori hakem kadrosunda yer almasına ve artık önünde sadece elit kategori kalmasına değinen Halis Özkahya, şu ifadeleri kullandı:

"Kısmet oldu, 1. kategoriye yükseldim. Her hakemin hedefi en üst düzeyde Avrupa'da görev üstlenmek, Şampiyonlar Ligi, Dünya Kupası, Avrupa Şampiyonası gibi organizasyonlarda görev almaktır. Bunun için son bir adım kaldı. İnşallah önümüzdeki dönemde çalışmalara devam ederek bir üst ve son kategori olan elit kategori'ye geçme hedefim var. Çalışmalarımız bu doğrultuda devam edecek. Merkez Hakem Kurulumuzun ve UEFA eğitimcimizin katkılarıyla çalışmalarımızı sürdürerek, hakem arkadaşlarımızla birlikte elimizden geleni yapıyoruz. Diğer hakem arkadaşlarımla aynı kategorideyiz. İnşallah el ele, yürek yüreğe daha güzel günlerin bizi beklediğini düşünüyorum."