Trendyol Süper Lig'in iki kulübünden sağduyu çağrısı

Trendyol Süper Lig'in iki kulübünden sağduyu çağrısı
Trendyol Süper Lig'in 30. hafta mücadelesinde Trabzonspor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Mücadele, 3-2'lik Fenerbahçe galibiyeti ile tamamlanırken, maç sonrasında yaşanan olaylar gündem yarattı. 

TRABZONSPOR - FENERBAHÇE MÜCADELESİNİN ÖZETİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa ve Yılport Samsunspor, maçın ardından yaşananlar sonrasında sağduyu açıklamalarında bulundu. 

Kasımpaşa'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Dün gece iki güzide kulübümüz Trabzonspor ve Fenerbahçe arasında oynanan maçtaki olaylar bizleri derinden üzmüştür.

Bu iki kulübümüzün yöneticilerinin iyi niyetli çaba ve gayretleri ile daha da büyümeden sonlandırılan bu olayların sorumlularının tespit edilmesi Türk futbol camiasının en büyük dileğidir.

Kasımpaşa Spor Kulübü olarak gerek Fenerbahçe’ye ve gerekse Trabzonspor’a en içten geçmiş olsun dileklerimizi iletir bu müessif olayda kendileri ile beraber olduğumuzu belirtiriz." ifadelerine yer verildi. 



Yılport Samsunspor'dan yapılan açıklamada ise, "Dün gece Trabzonspor ile Fenerbahçe Kulüpleri arasında oynanan müsabakada yaşanan olaylar futbol ailesinin bir üyesi olarak, Kulübümüzü de derinden üzmüştür.

Samsunspor Futbol Kulübü olarak son zamanlarda futboldaki şiddet hadiseleri karşısında oldukça rahatsız olmakla birlikte, ilgili eylemlerde gözlenen artış sebebiyle, Türk futbolunun gelişimi ve marka değeri konusunda endişe duymaktayız.

Tüm paydaşlar olarak sükunet ve birlik içerisinde, bu tarz eylemlere müsamaha göstermemeliyiz ve hangi karşılaşma olursa olsun tek bir ortak sesle şiddet içeren tüm eylemlerin karşısında durmalıyız.

Türk Futbolunun bileştirici ruhuna ve sportmenlik ile fair-play'e uygun hareket etmek hepimizin görevidir.

Bu nedenle, Devletimiz ve Federasyonumuzun dün geceki vahim şiddet hadiseleri karşısında vereceği cezaların ve kararların şimdiden arkasında duracağımızı ve destekçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.

Türk Futbolunun adil, eşit ve temiz kalabilmesi için her zaman mücadele etmeye devam edeceğiz." ifadeleri kullanıldı.



TRENDYOL SÜPER LİG ÖZETLERİ İÇİN TIKLAYIN