Erkan 'Fırtına' gibi başladı

Erkan 'Fırtına' gibi başladı




Trabzonspor Süper Lig'de 3 maç aradan sonra galibiyetle tanıştı. Hüseyin Avni Aker'de Sivasspor'u 3-1 mağlup eden Karadeniz Fırtınası'nda oyuna sonra giren yeni transfer Erkan Zengin yaptığı iki asistle üç puanın mimarı oldu.

Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor, Sivasspor'u 3-1 mağlup etti.

Medicana Sivasspor'u konuk eden Trabzonspor, sakat ya da cezalı olan ve milli takım kamplarında bulunan oyuncularından yoksun bir kadroyla karşılaşmaya çıktı. Bordo-mavili takımda, milli takım kamplarında bulunan Yatabare, Medjani, Constant, cezalı Mustafa Akbaş, sakatlıkları olan Belkalem, Waris, Onur Recep Kıvrak, Deniz Yılmaz ve Uğur Demirok'un yanı sıra Fatih Öztürk, Serdar Gürler ile Soner Aydoğdu kadroda yer almadı. Teknik direktör Ersun Yanal, eksik oyuncuların fazla oluşu nedeniyle A2 takımından Mertcan Çam ve Oğuzhan Acar'ı 18 kişilik kadroya aldı.

Trabzonspor'un, Eskişehirspor'dan kadrosuna kattığı Erkan Zengin, 18 kişilik kadroda yer aldı. Bordo-mavili kulüp ile dün sözleşme imzalayarak ilk çalışmasına çıkan futbolcu, teknik direktör Ersun Yanal tarafından 18 kişilik kadroya alınarak, yedek kulübesinde oturtuldu. Bordo-mavili takımın yeni transferi, kendisine sevgi gösterileri yapan ve tribünlere çağıran taraftarları, kale arkası tribününe giderek selamladı.  Trabzonspor'da Erkan Zengin'in yedek kulübesinde yer alması, Uğur Demirok'un da sakatlığının bulunması nedeniyle yeni transferlerden sadece Hakan Arıkan ilk 11'de görev yaptı. Medicana Sivasspor'da ise yeni transferler İbrahim Öztürk, İbrahim Akın ve Eneramo yedek kulübesinde yer aldı.

Trabzonspor atak başladığı ilk yarıda golü 20. dakikada buldu. Mehmet Ekici'nin soldan kullandığı köşe atışında, kaleci Korcan Çelikay'ın çeldiği topa ceza alanı içinde Taoil, Özer Hurmacı'nın önünde elle müdahale edince, karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi. Cardozo, kullandığı penaltı atışında topu yerden kaleci Korcan Çelikay'ın sağından filelerle buluşturarak, takımını 1-0 öne geçirdi: 1-0

Golden sonra mutlak fırsatlardan yararlanamayan Trabzonspor, 45. dakikada golü kalesinde gördü. Aatıf'ın soldan pasında, Batuhan Karadeniz topu Taouil'in önüne bıraktı. Bu futbolcu da yakın mesafeden sert bir şutla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-1 Ve ilk yarı 1-1 sona erdi.


İkinci yarıda galibiyet için rakip kalede baskı kuran Karadeniz Fırtınası peşpeşe gelen ataklarla Sivasspor'u bunalttı. 64. dakikada Ersun Yanal, yeni transferlerden Erkan Zengin'i sahaya sürdü. Erkan da oyuna girer girmez Mehmet Ekici'yi golle buluşturdu.

83. dakikada Erkan'ın ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Cardozo takımının üçüncü kendisinin ikinci golüne imza attı...

Böylece 3 maç aradan sonra kazanan Trabzonspor 26 puana yükseldi. Sergen Yalçın ile ilk yenilgisini alan Sivasspor ise 14 puanda kaldı.

TRABZONSPOR - MEDİCANA SİVASSPOR
STAT: Avni Aker
HAKEM: Cüneyt Çakır

TRABZONSPOR:Hakan Arıkan, Salih Dursun, Bosingwa, Aykut Demir, Musa Nizam (Dk. 64 Erkan Zengin), Fatih Atik (Dk. 87 Mertcan), Mehmet Ekici, Özer Hurmacı (Dk. 90+2 Ferhat Yazgan), Yusuf Erdoğan, Sefa Yılmaz, Cardozo
TEKNİK DİREKTÖR: Ersun Yanal

MEDİCANA SİVASSPOR: Korcan Çelikay, Cicinho, Da Costa, Ümit Kurt, Ziya Erdal, Kadir Bekmezci, Adem Koçak, Chahechouhe, Burhan Eşer (Dk. 77 Eneramo), Taouil (Dk. 66 İbrahim Akın), Batuhan Karadeniz (Dk. 89 Musa Sinan Yılmazer)
TEKNİK DİREKTÖR: Sergen Yalçın

GOLLER: Dk. 20 (penaltıdan) ve 84 Cardozo, Dk. 64 Mehmet Ekici (Trabzonspor) Dk. 45 Taouil (Medicana Sivasspor)
SARI KARTLAR: Dk. 21 Sefa Yılmaz, Dk. 26 Yusuf Erdoğan, Dk. 80 Salih Dursun (Trabzonspor) Dk. 75 Ziya Erdal (Medicana Sivasspor)