Trabzonspor HES'e doymuyor

Trabzonspor HES'e doymuyor
Yaklaşık 1.5 ay önce Uzungöl Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali Projesi ihalesini kazanan Trabzonspor'un, yeni bir HES projesi için girişimde bulunduğu bildirildi.
Bordo-mavili kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, kulüp bünyesindeki şirketlerden Bordo-Mavi Enerji'nin, ikinci HES projesiyle ilgili çalışmalarını başlatarak, Ballıca Regülatörü ve HES Projesi için DSİ Genel Müdürlüğü'ne askıya çıkarılmak üzere gerekli müracaatı gerçekleştirdiği belirtildi. Söz konusu projenin, farklı enerji firmalarının değil, Elektrik İşleri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen ve kulüp tarafından da yakından takip edilen ve müracaatta bulunulan bir proje olduğu ifade edilen açıklamada, ''Kulübümüzün bu projeyle ilgili nihai hedefi de elbette diğer enerji firmalarıyla rekabete girmek değil, kalıcı gelirlerimizi artırmaktır. Söz konusu projeyi tercih ederken izlediğimiz yolun farklı firmaların geliştirdiği bir projeden çok Elektrik İşleri Etüt Dairesinin (EİE) projesi olmasının arkasında yatan sebep de budur'' denildi.
 
Ballıca HES Projesi'nin, daha önce alımı gerçekleştirilen Uzungöl HES Projesi'ne son derece yakın ve aynı ırmak üzerinde yer alan bir proje olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
''Bu nedenle yapımı ve organizasyonu şirketimiz açısından son derece rahat olacaktır. Kulübümüz, istenen sonucun alınması halinde her iki projeyi bir paket halinde değerlendirebilme imkanını da elde edecektir. Bordo-Mavi Enerji Şirketi ile talip olunan Ballıca Regülatörü ve HES Projesi, Trabzon'un Of ilçesi Solaklı Çayı üzerinde 8 MW'lik kurulu gücü, 40.00 GWh toplam yıllık enerjisiyle 2008 yılı fiyatlarıyla 17 milyon ABD doları tahmini keşif tutarı bulunan bir projedir. Bir regülatör, 2 bin 460 metre tünel, 2 adet tribün ve santral binasından oluşacak olan projenin EPDK fiyatlarıyla yıllık getirisi 4, piyasa fiyatlarıyla 5 milyon TL olarak planlanmaktadır.''
 
Açıklamada, bu doğrultuda gerekli işlemleri yürüten yönetim kurulunun, taraftarlardan, basından, sivil toplum örgütlerinden, sporu ve Trabzonspor'u seven herkesten birinci HES projesine verilen büyük desteğin devamını beklediği kaydedildi.