Fırtına tek golle esti

Fırtına tek golle esti
undefined

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda Lüksemburg'un Differdange 03 takımını Hüseyin Avni Aker Stadı'nda konuk etti.

UEFA Avrupa Ligi'nde son 2 sezondur ön eleme turlarını geçerek kaldığı gruplardan da çıkma başarısı gösteren bordo-mavililer, 46 gün sonra oynadığı ilk resmi karşılaşmadan 1-0 galip ayrılarak bir hafta sonra oynanacak rövanş maçı için avantaj yakaladı.

Lüksemburg temsilcisi Differdange'ın vuruşuyla başlayan karşılaşmada ilk ciddi pozisyon 8. dakikada konuk ekipten geldi. Gauthier Caron ortasında topa kafayla vuran Omar Er Rafik'in şutu çok az farkla üstten auta çıktı. Temponun düşük olduğu maçta temsilcimiz ceza sahası dışından çektiği sert şutlarla rakip kaleyi yokladı.

Trabzonspor ilk gol fırsatını 32. dakikada yakaladı. Waris ile verkaç yaparak ceza alanı içinde kaleci Weber ile karşı karşıya kalan Soner Aydoğdu'nun şutunda, Weber yatarak topu çeldi. Dönen topu Sefa Yılmaz tamamlayarak filelere gönderdi ancak bu futbolcunun ofsaytta olduğu gerekçesiyle gol geçerli sayılmadı.

Maçta ilk yarının sona ermesine iki dakika kala temsilcimiz ceza sahası dışından frikik kazandı. Duran topların usta ismi Mehmet Ekici, 44. dakikada sahneye çıktı ve harika bir frikik golüyle Trabzonspor'u 1-0 öne geçirdi. Bu gol aynı zamanda ilk yarının da sonucu oldu.

Temsilcimiz Trabzonspor ikinci yarıda kontrollü oyunu tercih etti. Topu daha çok ayağında tutan Fırtına, rakibine pek fazla pozisyon imkanı tanımazken, Mehmet Ekici ve Sefa Yılmaz ile bulduğu pozisyonlarla rakip kalede gol aradı. Temsilcimiz yakaladığı fırsatları gole çeviremeyince maçtan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Trabzonspor ile Differdange 03 arasında oynanacak olan rövanş maçı bir hafta sonra 23 Temmuz Perşembe günü oynanacak.

Arveladze ile ilk resmi maç
Trabzonspor'da Ersun Yanal ile yolların ayrılmasının ardından göreve gelen Şota Arveladze, teknik direktörlük yaşantısında bordo-mavili takımla ilk resmi maçına çıktı.

Bordo-mavili kulüple anlaşmasının ardından 2 Temmuz'da Trabzon'a gelerek, ertesi gün takım ile Hollanda kampına giden Şota Arveladze, 13 gün sonra yeni takımının başında ilk sınavını verdi.

Karadeniz ekibinin 1995-1996 sezonunda attığı 25 golle tarihindeki tek yabancı gol kralı olan Şota Arveladze, 1996-1997 sezonundan sonra Hollanda'nın Ajax takımı ile anlaşarak ayrıldığı bordo-mavili kulüpte 18 yıl sonra bu kez teknik direktör olarak Hüseyin Avni Aker Stadı'na ayak bastı.

Bordo-mavili taraftarlar da Arveladze'ye maç öncesi sevgi gösterilerinde bulundular. Taraftarlar, çağırdıkları Gürcü teknik adama "üçlü" tabir edilen tezahüratı yaptırdı.

Kaptan Onur formasına kavuştu
Trabzonspor'da geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde Legia Varşova ile oynanan grup maçında sol diz ön çapraz bağlarından sakatlanarak ameliyat olan kaleci Onur Recep Kıvrak, bu akşam ilk 11'de görev alarak formasına kavuştu.

En son 2 Ekim 2014'te oynanan karşılaşmada görev alan Onur Recep Kıvrak'ın 286 gün sonra forma hasreti sonlandı. Taraftarlar, maç öncesi "Büyük kaptan" diye tezahürat yaptıkları Onur'a sevgi gösterilerinde bulundu.

STAT: Hüseyin Avni Aker

HAKEMLER: Ivaylo Stoyanov, Veselin Dobriyanov, Georgi Slavov (Bulgaristan)

TRABZONSPOR: Onur Recep Kıvrak, Salih Dursun, Uğur Demirok, Mustafa Yumlu, Musa Nizam, Medjani, Mehmet Ekici (Dk. 84 Fatih Atik), Soner Aydoğdu, Erkan Zengin (Dk. 64 Yusuf Erdoğan), Sefa Yılmaz, Waris (Dk. 81 Zeki Yavru)

DIFFERDANGE 03: Weber, Franzoni, Bukvic, Siebenaler, Rodrigues, Pedro Riberio (Dk. 90+3 May), Caron (Dk. 76 Meligner), Sinani (Dk. 63 Lebresne), Janisch, Yeye, Er Rafik

GOL: Dk. 44 Mehmet Ekici (Trabzonspor)

SARI KARTLAR: Dk. 28 Musa Nizam, Dk. 65 Sefa Yılmaz (Trabzonspor), Dk. 35 Bukvic (Differdange 03)
 

Aşağıdaki Konulardan Hangisi İlginizi Çekiyor?

Maç özetleri

Spor Toto


Trabzonspor