Trabzonspor destek arayışında

Trabzonspor destek arayışında

Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'den yapmayı planladıkları yeni stat için destek istedi.

Bakan Mehmet Ali Şahin'i işletmeciliğini yaptığı Trabzon Limanı'nda konuk eden Başkan Nuri Albayrak, en büyük hayali olarak nitelendirdiği yeni stat projesini ilk defa Bakan Şahin ve basın mensupları ile paylaştı. Trabzon'un Akyazı mevkiinde sahile dolgu yapılarak yapılması planlanan yeni stat hakkında Bakan Şahin'e bilgi veren Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Ermiş, Trabzon Havalimanı'nın alt kısmında Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nin bulunduğunu hatırlatarak, "Trabzon Havalimanı'nın genişlemeye ihtiyacı var. Havalimanının altında da Trabzonspor'un tesisleri bulunuyor. Biz bu nedenle tesisleri boşaltmak zorundayız. Akyazı Sahili hem Trabzon'un içinde hem de Trabzon'un dışında, Trabzon'un vizyonu, misyonu ve ufkunun geliştirecek bir proje. Bu anlamda çok önemli. Bu alanda yeni stadın yanı sıra takımımızın idman sahası ve tesisleri ile birlikte alışveriş merkezleri ve hedeflediğimiz Spor Lisesi'ni bu alanda yapmayı planlıyoruz" dedi.

Bakan Şahin'in kıyı kanunları yönetmenliğinin incelenmesi gerektiğini hatırlatması üzerine Ermiş, Galata-Port Projesi'ndeki yönetmelik değişikliğinin burada da baz alınabileceğini kaydetti. Bakan Şahin ise, bunun üzerine yönetmenliğin yetmediğini, yasa değişikliği olması gerektiğini belirtti.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak ise, kıyı kanunu gereğince hükümetin gerekli düzenlemeleri yapması halinde yeni stadı 2 yıl içinde bitireceklerini ve 2011 olimpiyatlarına da hazır hale getireceklerini söyleyerek, "Trabzonspor'un şuanki tesislerinin tamamını yeni stadyumun yapılacağı alana taşıyacağız. Hem şehri rahatlatmak hem de şu anki otogar binasını bu alanda yaparak Trabzonspor'a gelir getirmesini planlıyoruz. Sayın başbakanımızda projeyi gördü ve çok heyecanlandı. 'Proje için gerekli arkadaşlara talimat verip ne gerekiyorsa bir an önce yapacağız' desteğini verdi. Trabzonspor'un İstanbul takımları ile yarışabilmesi için bize uzun vadede gelir getirecek bu tür projeler gerekiyor. Şu anki mevcut stadyumu, yeni stadyumu yapacak olan Hollanda firmasına kat karşılığı vererek yeni stadyumun yapımını karşılayabiliyoruz. Mevcut stadyumun yeri için Hollanda firması 50 milyon euro veriyor. Yeni stadyumun ise 100 milyon dolara mal etmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Stadı şehrin içinden çıkartmayı hedeflediklerini ifade eden Albayrak, "Stadın şehrin içinden çıkması gerekiyor. Hükümetimizin gerekli desteği vermesi halinde 2 yılda yeni stadı bitirmeyi planlıyoruz. Akyazı Sahili'ni 4-5 ay içinde doldurarak bu projeyi başlayabileceğiz. Yeterki hükümetimiz buna müsaade versin" diye konuştu.

Toplantı sonrasında Başkan Nuri Albayrak, ziyaretin anısına Bakan Şahin'e gümüş maket gemi hediye etti.