Klopp'tan Premier Lig'e sessiz başlangıç (ÖZET)

Video yükleniyor...

Premier Lig 9. hafta karşılaşmasında Tottenham ile Liverpool White Hart Lane'da karşılaştı. LİG TV3'ten naklen yayınlanan karşılaşma 0-0 eşitlikle sonuçlandı.

Milli arada öncesinde Brendan Rodgers'la yolları ayıran Liverpool'un yeni teknik direktörü olarak yeşil sahalara geri dönen Jurgen Klopp, Liverpool'un başında çıktığı ilk maçtan beraberlik çıkardı.

Karşılaşmanın ilk 10 dakikasına hızlı başlayan Kırmızılar, 9. dakikada gole çok yaklaştı. Kazanılan köşe vuruşunda Emre Can'ın arka direğe gönderdiği topa Divock Origi'nin kafayla yaptığı vuruş üst direkten döndü. Maçın ilk 15 dakikasından sonra oyuna ortak olan Tottenham, 27. dakikada Liverpool kalecisi Mignolet'i geçemedi. Kane'in arapasında topu önünde bulan Alli'nin şutunu kalecis Mignolet enfes şekilde kurtardı. Bu dakikadan sonra oyunun kontrolünü iyice eline alan ev sahibi ekip, 37. dakikada bu kez Kane ile gole çok yaklaştı. Ceza sahası içinde topla buluşan Harry Kane, sol çaprazdan çektiği sert şutta kaleci Simon Mignolet gole izin vermeyicne ilk yarı 0-0 eşitlikle sonuçlandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısı orta saha mücadelesi içinde geçti. İlk yarıya nazaran daha derli toplu bir görüntü çizen Liverpool, Emre Can ve Lallana ile Tottenham kalesinde gol arayan oyuncular oldu. Tottenham ise Harry Kane ile Liverpool kalesinde yüklenen taraf oldu. Her iki takımda yakaladığı pozisyonları gole çevirmeyi başaramayınca maç başladığı skorla tamamlanmış oldu. (0-0)

Tottenham, sahasında aldığı bir puanla 14 puana ulaşarak 7. sıraya yükseldi. Liverpool ise 13 puanla 9. sırada yer alıyor.

(ligtv.com.tr)