Thunder seriyi bitirdi!

Thunder seriyi bitirdi!
NBA'de sezonun en iyi galibiyet yüzdesine sahip takımların mücadelesinde, evsahibi ekip Oklahoma City Thunder, San Antonio Spurs'u yenerek rakibinin 19 maçlık galibiyet serisini sonlandırdı.

NBA'e 2 maçla devam edildi. Batı Konferansı'nın ilk iki sırasında yer alan takımların mücadelesine iyi başlayan taraf, San Antonio Spurs oldu.

Spurs, ilk yarıyı 51-48 önde kapatsa da ikinci yarıda daha iyi savunma yapan rakibi karşısında direnemedi ve maçtan 106-94 mağlup ayrıldı. Bu sonuçla Thunder, bu sezon rakibiyle yaptığı 3 maçı da kazanmayı başardı.

Thunder'da Kevin Durant 28 sayı 7 ribaunt ve 3 asistlik performansıyla 25 sayı barajını 39. kez üst üste geçerken, sakatlığının ardından yeniden parkeye dönen takımın diğer yıldızı Russell Westbrook ise 27 sayı, 6 asist ve 4 top çalmayla iyi bir başlangıç yaptı.

Patty Mills 21, Kawhi Leonard ve Tim Duncan'ın 17'şer sayı ürettiği Spurs'ta Fransız guard Tony Parker ise sadece 6 sayı üretebildi.

Mavericks, play-off için avantaj yakaladı

Diğer maçta Los Angeles Clippers, Staples Center'da konuk ettiği Dallas Mavericks'e 113-107 yenilerek bu sezonki 23. mağlubiyetini aldı.

Bu sonuçla Mavericks, play-off'lara kalma konusunda önemli bir avantaj yakalarken, takımın Alman yıldızı Dirk Nowitzki 26 sayı ve 11 ribauntla, Jose Calderon 19, Vince Carter da 16 sayıyla takımına galibiyeti getiren isimler oldu.

Clippers'ta ise Blake Griffin 25 sayı, 10 ribaunt ve 11 asist ile kariyerindeki dördüncü "triple-double"ını yapsa da bu performansı galibiyet için yeterli olmadı.

NBA'e 14 maçla devam edilecek.