TFF: “Her türlü belge elimizde“

TFF: “Her türlü belge elimizde“

Bir Bursaspor taraftarının başvurusuyla açılan soruşturmaya TFF'den cevap geldi.

2003-04 sezonundaki Beşiktaş-Rizespor ve Rizespor-Sebatspor maçları hakkındaki şike iddialarının yeterince araştırılmadığı gerekçesiyle TFF yöneticileri hakkında soruşturma açıldığı yönündeki haberler nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu, bir açıklama yayınladı. TFF'nin açıklaması şu şekilde:"Haberde anılan maçlarla ilgili olarak, Sayın Haluk Ulusoy’un bir önceki Futbol Federasyonu başkanlığı döneminde oluşturulan Şike Tahkik Kurulları, 15 Mayıs 2004 tarihinde oynanan Çaykur Rizespor- Beşiktaş maçını bir, 24 Nisan 2004 tarihinde oynanan Çaykur Rizespor-Akçaabat Sebatspor maçını iki kez soruşturmuştur. Şike Tahkik Kurulları bu maçlarda şike bulgusuna rastlanmadığına ilişkin raporlarını Türkiye Futbol Federasyonu’na iletmiş, Yönetim Kurulu da bu raporları onamıştır.

Sayın Levent Bıçakcı başkanlığındaki dönemde de benzer iddialar ortaya atılmış, bazı telefon kayıtları medyaya yansımış ve yayınlanmış, bunun üzerine söz konusu kayıtlar, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan bir yazıyla talep edilmiştir. Bu kayıtların incelenmesi aşamasında, kamuoyunda ileri sürülen iddialar arasında, daha önce yapılan incelemelerdekine ek yeni bir kanıt bulunamamış, dolayısıyla da yeni bir soruşturmaya gerek görülmemiştir.

Bu iddialar ile ilgili her türlü yasal işlemin yapıldığını içeren dosyalar, Türkiye Futbol Federasyonu kayıtlarında yer almaktadır.

Mevcut bilgi ve belgeler, talep edilmesi halinde ilgili makamlara teslim edilmek üzere hazırdır.

Konunun yargıya intikal etmiş olması iddiası nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu bu aşamada daha detaylı bir açıklama yapmayı uygun görmemektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Türkiye Futbol Federasyonu