Terim'in cezası belli oldu

Terim'in cezası belli oldu
PFDK, Mersin İY maçında Süleymen Abay tarafından sahanın dışına gönderilen Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim'in cezasını açıkladı. Kurul, Terim'e 7 maç ceza verirken, geçen sezondan ertelenen 2 maçlık cezayı da ekleyince ceza 9 maça çıktı. Aynı maçta Abay tarafından oyundan atılan antrenörlerden Hasan Şaş'a 2 maç, Ümit Davala'ya da 1 maç ceza verdi. Kurul ayrıca Sabri Sarıoğlu'na 1 maç ceza verdi. Kurul, Mersin maçındaki taraftar olayları nedeniyle de 25 sarı kırmızılı kulübe 25 bin lira para cezası verdi.

TFF'den yapılan açıklamada, PFDK'nın bugün yaptığı toplantıda, Galatasaray'ın Spor Toto Süper Lig'de Mersin İdmanyurdu ile yaptığı maçta tribüne gönderilen teknik direktör Fatih Terim'e, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 resmi müsabakada soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 10 bin lira, müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle 3 resmi müsabakada soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 10 bin lira, müsabaka temsilcisine yönelik hakareti nedeniyle 3 resmi müsabakada soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı cezası ve 10 bin lira, sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle de 20 bin lira para cezası verdiği bildirildi.

ERTELENEN CEZA DA EKLENDİ
Terim'in erteleme süresi içerisinde hakaret ihlalinin tekerrürü nedeniyle, 10 Mayıs 2012 tarihli ertelenmiş 2 resmi müsabakada soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı cezasını da yeni cezaya ekleyen kurulun, sarı-kırmızılı teknik adama toplam 9 resmi müsabakada soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı cezası ve 50 bin lira para cezası verdiği belirtildi.

HASAN ŞAŞ'A 2, DAVALA'YA 1!
Kurulun, aynı maçta Galatasaray antrenörlerinden Hasan Şaş'a, ihraç öncesi ve ihraç sonrası müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 2 resmi müsabakada soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı cezası ve 20 bin lira, Ümit Davala'ya da müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 resmi müsabakada soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı cezası ve 10 bin lira para cezası uyguladığı kaydedildi.

SAHA OLAYLARINA 25 BİN TL CEZA
Mersin İdmanyurdu maçı sonrasındaki sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle Galatasaraylı futbolcu Sabri Sarıoğlu'na 1 maç men cezası uygulayan PFDK'nın, taraftarlarının neden olduğu saha olaylarından dolayı sarı-kırmızılı kulübe de 25 bin lira para cezası verdiği ifade edildi.

NOT: Terim'e ceza getiren olayların yaşandığı videoyu ilişkili haberler kısmından izleyebilirsiniz.