"Teklifi kabul ettim"

"Teklifi kabul ettim"
Portekiz basınına konuşan Oscar Cardozo, Fenerbahçe'nin teklifini kabul ettiğini topun Benfica'da olduğunu söyledi.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre, Oscar Cardozo neden Fenerbahçe'ye transfer olmak istediğini bu kadar uzun ve bu kadar detaylı olarak ilk kez anlattı. Sarı-lacivertlilerin renklerine katmak için yoğun mesai harcadığı Paraguaylı golcü ülkesinde yayın yapan Cronica gazetesine konuştu.

Fenerbahçe ile şahsi konularda anlaşmaya vardığını belirten Cardozo, "Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Fenerbahçe'nin bana yaptığı teklifi kabul ettim. Geçen sezon Benfica kulübü gitmeme izin vermemişti. Saygı gösterdim. Bu sezonda da gitmeme izin vermezlerse saygı gösteririm. Ama benim de saygıya ihtiyacım olduğunu düşünüyorum. Sonuçta Kartallar için herşeyi yaptım. Şimdi de Türkler için herşeyi yapmak istiyorum" dedi.

"Paranın önemi yok diyemem"

Herkesin sarı-lacivertlilere para için gideceğini düşündüğünün altını çizen 30 yaşındaki golcü şöyle konuştu: "Para önemli değil dersem, yaptığım işe saygısızlık olur. Ama Fenerbahçe'yi asıl isteme nedenim bana gösterdikleri saygı. Benim için kulübü anlatan özel videolar hazırlamışlar. İnanılmaz bir taraftar topluluğu, inanılmaz bir tarih. Fenerbahçeli taraftarlar bana nasıl ulaşıyor bilmiyorum ama mailime hatta telefonuma İspanyolca ve Portekizce mesaj atıyor. Komik ve anlaması zor olan mesajlar geliyor."

Oscar Cardozo, daha gelmeden bu kadar çok saygı gördüğü Fenerbahçe için çalışmaya hazır olduğunu belirtip, "Son 4 yılda sadece 1 kez 30 golün altına düştüm. Türkiye'ye de goller atmak için gideceğim. Benden istenen de bu. Sonuçta aldığım parayı ve gördüğüm saygıyı hak etmek istiyorum" ifadesini kullandı.

Portekiz basını, Oscar Cardozo'nun Fenerbahçe'ye imza attığı konusunda ısrarcı. O Jogo'nun haberine göre Fenerbahçeli yetkililer ile Paraguaylı oyuncunun menajeri Pedro Aldave, önceki gün İstanbul Ramada Plaza'da bir araya geldi. Gazete, F.Abdullah Kiğılı'nın "24 saat içinde açıklanır" ve Genel Sekreter Talat Yılmaz'ın "Önümüzdeki hafta açıklanır" sözlerini transferin bittiği şeklinde yorumladı.