"Tarihi nakavt! Tam bir felaket"

"Tarihi nakavt! Tam bir felaket"
Brezilya'nın evsahipliğinde devam eden 2014 Dünya Kupası'nda ikinci maçından da yenilgiyle ayrılan İspanya'nın gruptan çıkma şansının kalmaması ülkede şaşkınlık yaratırken, İspanyol basını, milli takımın aldığı bu sonucu, "Altın çağın sonu" şeklinde değerlendirdi.

"Son", "Altın çağın sonu", "İspanya Titanik oldu", "Maracana, ihtişamlı bir dönemin sonunu getirdi: Durduğu sürece güzeldi" ve İspanya Kralı Juan Carlos'un tahtı bırakmasına atıfla "Tahtı bıraktılar" başlıklarını kullanan İspanyol basını, İspanya Milli Takımı'nın Dünya Kupası'nı "felaket" bir sonuçla terk edeceğini kaydetti.

"En iyi tarihin en kötü Dünya Kupası" ifadesini öne çıkaran El Mundo gazetesi, "İspanya Milli Takımı hiçbir zaman Dünya Kupası'nda ilk iki maçta elenmedi. İki Avrupa Şampiyonası, 1 Dünya Kupası kazanan en iyi nesil, en acı şekilde sonlandı. Altı yıl boyunca futbol dünyasına egemen olan İspanya parçalandı" değerlendirmesini yaptı. İspanya Milli Takımı için "Krallar mezarlığı" benzetmesi yapan gazete, bu sonuçtan sonra İspanya Milli Takımı'nın Xavi ve Casillas gibi birçok yıldız futbolcusuna veda ettiğini kaydetti.

İspanya'yı, Titanik gemisinin batışına benzeten El Pais gazetesi de "Tarihteki en iyi İspanya Milli Takımı, Şili'ye kaybederek Dünya Kupası'na veda ediyor ve tekrarı olmayacak bir dönem sonlanıyor. İspanya'nın şimdi çok derin bir analiz yapması gerekir" yorumunda bulundu. "194 dakikada 7 gol yedik, sadece 1 gol atabildik" ifadelerini kullanan gazete, "Tam bir kabus. İspanya artık gökten inerek, 6 yıl süren efsanevi bir dönemi sonuçlandırdı" ifadesini kullandı.

Spor gazetelerinden Marca ise "The End (Son). İspanya'nın, en ihtişamlı döneminin üzücü sonu. Tanınmaz bir Milli Takım seyrettik. Altın yıllara güle güle" ifadelerini başlıklarına çıkararak, bundan sonra neler olacağının gelecek haftalarda belli olacağını kaydetti. İspanya Futbol Federasyonu'nun Dünya Kupası başında "Ne sonuç alınırsa alınsın 2016 Avrupa Şampiyonası'na kadar Vicente Del Bosque ile devam" sözünü hatırlatan Marca gazetesi, federasyon yetkililerinin "Eğer Del Bosque gitmek isterse ona hayır diyeceğiz. Eğer ısrar ederse 'git iyi bir tatil yap ama eylülde gel yeniden başlayacağız' diyeceğiz" ifadelerini anımsattı.

As gazetesi de İspanya Milli Takımı'nın Brezilya'dan döner dönmez, derin bir anlize başlayacağını, ayrılacak ve gelecek futbolcuların, teknik heyetin geleceğinin belirleneceğini ileri sürdü. Gazete, Del Bosque'nin  şu anda devam edeceğini Madrid'e geri döndükten sonra federasyon başkanı ile konuşup geleceğine karar vereceğini yazdı.

El Mundo Deportivo da İspanya Milli Takımı'nın elenmesini "Tarihi nakavt. Tam bir felaket" diye yazarken, Del Bosque'nin artık 2016 Avrupa Şampiyonası'nı düşünmek zorunda olduğu vurgulandı.

İspanyol basını ayrıca, milli takımda öne çıkan isimlerden biri olan Xavi Hernandez'in, Şili maçını yedek kulübesinden seyrederek veda etmesinin acı olduğunun altını çizdi.