Tarihe geçen geri dönüşler!

Tarihe geçen geri dönüşler!
Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında oynanan Beşiktaş - Fenerbahçe derbisi ve Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finali rövanşında karşılaşan Hatayspor ve Galatasaray müsabakaları futbolseverlere bir kez daha son düdük çalmadan hiçbir şeyin belli olmayacağını gösterdi.

Vodafone Park'ta oynanan mücadelede Beşiktaş, Fenerbahçe karşısında ilk yarıda bulduğu 3 golle ilk 45 dakikayı 3-0 önde kapattı ve soyunma odasına bu üstünlük ile gitti. Ancak ikinci yarıda Fenerbahçe rakibi karşısında bulduğu 3 golle skora dengeyi getirdi ve uzun yıllar unutulmayacak bir geri dönüşe imza atarak ilk yarısını 3 golle geride tamamladığı karşılaşmadan 3-3'lük bir beraberlikle ayrıldı.

Kupadaki karşılaşmada ise Galatasaray ilk maçta 2-0 mağlup ettiği Hatay'a konuk oldu. Deplasmandaki maçta da 2-0'lık skoru yakalayan sarı kırmızılılar daha sonra Hatayspor'un 4 gol bulmasına engel olamadı ve ev sahibi ekip sahadan 4-2'lik galibiyetle ayrıldı.

İşte futbol dünyasına damga vuran unutulmaz geri dönüşler: 

Roma - Barcelona
UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde İtalyan ekibi Roma'nın 4-1 biten ilk maçın rövanşında 3-0'lık skorla İspanyol temsilcisi Barcelona'yı elemesi oldukça ses getirmişti. 

Katalan devi Camp Nou'da oynanan karşılaşmada sahadan Pique, Luis Suarez ve Romalı Manolas ve De Rossi'nin golleriyle 4-1'lik üstünlük ile ayrılırken Roma'ya tur için umut veren gol ise Edin Dzeko'dan gelmişti. 

Olimpico'daki rövanşa Camp Nou'da da sahne alan 3 isim damga vurdu. Dzeko, Manolas ve De Rossi'nin Barcelona filelerini havalandırmasıyla Roma sahadan 3-0'lık skorla galip ayrıldı ve turu geçen taraf oldu. 

Barcelona - Paris Saint Germain
UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda futbol dünyasının iki devi PSG ve Barcelona adlarını çeyrek finale yazdırmak için karşı karşıya geldi. 

Paris Saint-Germain, Parc des Princes'te oynanan ilk karşılaşmayı Di Maria (2), Cavani ve Draxler'in attığı gollerle 4-0 kazandı. Bu karşılaşmadan sonra herkes gözünü Camp Nou'da oynanacak rövanş karşılaşmasına çevirmişti.

Camp Nou'daki rövanş mücadelesine Barcelona etkili başlamış ve ilk yarıyı 2-0'lık skorla önde tamamlamıştı. İkinci yarıya da Messi'nin golüyle başlayan ev sahibi skoru 3-0 yapmış ve herkesin aklına 'acaba' sorusunu getirmişti ancak Paris'in yıldız golcüsü Camp Nou'da sahne almış ve skoru 3-1'e getirdiğinde tüm stat geri dönüşü artık bir mucizeyi bekler gibi beklemeye başlamıştı... İşte ne olduysa karşılaşmanın son dakikalarında oldu ve Barcelona Neymar'ın iki dakikada attığı golle skoru 5-1'e getirirken Sergi Roberto da son düdük çalmadan sahneye çıktı ve attığı golle Katalan ekibinin bir mucizeyi gerçekleştirmesini sağladı.

Wolfsburg - Real Madrid
UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Wolfsburg evinde konuk ettiği Real Madrid'i 2-0 mağlup etmiş ve rövanş maçı öncesi büyük bir avantaja imza atmıştı. 

Ancak futbol otoriteleri bu skora karşın Real Madrid'in Santiago Bernabue'da sahadan turu alarak çıkacağına inanıyordu. Ve beklenen de oldu. Eflatun beyazlılar sahadan 3-0'lık skorla galip ayrılarak adını yarı finale yazdırdı. 

Liverpool - Milan
Liverpool - Milan Şampiyonlar Ligi finali 'geri dönüş' denince herkesin aklına gelen ilk maçlardan biri olma özelliğine sahip...
 
İstanbul'da oynanan finalde Milan karşılaşmanın ilk yarısını 3-0'lık skorla önde tamamlamış ve soyunma odasına büyük bir üstünlük ile gitmişti. Maçın ikinci yarısında ise Liverpool, 7 dakikada bulduğu 3 golle skoru 3-3'e getirdi ve karşılaşmayı penaltılara taşırken sonunda da kupaya uzanan taraf oldu. 
 
Bayern Münih - Manchester United 
Camp Nou'da oynanan Şampiyonlar Ligi finalinde Sir Alex Ferguson yönetimindeki Manchester United dev finalin son dakikasına 1-0 geride girmişti. Herkes maçın bitiş düdüğü ile birlikte Bayern Münih'in Devler Ligi kupasını kaldırmasını beklerken Kırmızı Şeytanlar maçın uzatma dakikalarında bulduğu iki golle kupayı müzesine götürdü ve tarihe geçen geri dönüşlerden birine imza atmış oldu. 

Türkiye - Çek Cumhuriyeti
A Milli takımımız EURO 2008'de çeyrek finale yükselebilmek için Çek Cumhuriyeti karşısında sahaya çıktı. Dakikalar 62'yi gösterdiğinde Çek Cumhuriyeti'nin skor tabelasında 2-0'lık üstünlüğü bulunuyordu ancak Millilerimiz karşılaşmanın son 14 dakikasında Arda Turan ve Nihat Kahveci'nin attığı gollerle sahadan 3-2 galip ayrıldı ve adını çeyrek finale yazdırdı. 

Galatasaray-Real Madrid 
Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Galatasaray çeyrek final ilk maçında Real Madrid'i İstanbul'da konuk etti. Eflatun beyazlılar ilk yarıyı Ivan Helguera ve C.Makelele'nin golleriyle 2-0 önde kapattı. İkinci yarıda sarı kırmızılılar Ümit Davala , Hasan Şaş ve Mario Jardel'in attığı gollerle sahadan 3-2 galip ayrıldı.

Beşiktaş - Benfica
Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Beşiktaş B Grubu 5. maçıda Vodadone Park'ta konuk ettiği Benfica karşısında ilk yarıyı 3-0 geride tamamladı. İkinci yarıda taraftarının da desteği ile oyunu forse eden siyah beyazlılar Cenk Tosun, Aboubakar ve Quaresma'nın golleriyle inanılmaz bir geri dönüşe imza attı ve sahadan beraberlikle ayrılmayı başardı.