Süper Lig'de sürpriz istifa!

Video yükleniyor...

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Mersin İdman İdman Yurdu'nda geçtiğimiz günlerde söyleşme yenilenen teknik direktör Rıza Çalımbay ile yollar ayrıldı. 
 
Rıza Çalımbay düzenlediği basın toplantısında istifa ettiğini açıklarken sözleşme yenilendiğinde ortaya konan şartların yerine getirilmediğini belirtti. Transfer yasağı olduğu için yönetimden takımı bir arada tutmalarını istediği fakat bu konuda var olan pürüzlerin çözülemediğini ifade etti. Mersin İdman Yurdu'ndan ayrılıyor olduğu için üzgün olduğunu söylen tecrübeli teknik adam yönetimle oluşan fikir ayrılığının istifa etmesine sebep olduğunu açıkladı. 
 
Rıza Çalımbay'la geçtiğimiz sezon Süper Lig'de başarılı bir dönem geçiren Mersin İdman Yurdu, ligi 47 puanla 7. basamakta noktaladı. Transfer yasağına karşın etkili bir performansa imza atan Akdeniz temsilcisi, 54 gol atarken kalesinde 48 gol gördü. 
  
Rıza Çalımbay'la yolların ayrılmasının ardından teknik adam arayışlarına ara vermeden başlayan Mersin İdman Yurdu yönetiminin listesinde Shota Arvaladze, Okan Buruk ve Mesut Bakkal var. Shota Arvaladze ile yapılan ilk görüşmede Gürcü teknik adamın Avrupa'da çalışmak istiyorum cevabı üzerine rota Okan Buruk'a çevrildi. 
 
Genç teknik adamla hafta içinde bir görüşme yapması beklenen Mersin İdman Yurdu başkanı Ali Kahramanlı'nın önümüzdeki hafta içinde teknik adam konusu netleştirmek istediği öğrenildi. 

"Cazip teklifler için istifa etti"
Mersin İdmanyurdu Futbol Şube Sorumlusu Ahmet Serttaş, teknik direktör Rıza Çalımbay'ın istifasına ilişkin, "Rıza hoca, cazip teklifleri değerlendirmek için böyle bir istifa kararı aldı. Saygı duyuyoruz. Allah yolunu açık etsin" dedi. 

Serttaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çalımbay ile daha önce anlaştıklarını anımsatarak bu süreçte ciddi bir problemin yaşanmadığını söyledi.

Tecrübeli hocanın görüştüğü başka takımların olmasının, istifasında etkili olduğunu iddia eden Serttaş, "Rıza hoca, cazip teklifleri değerlendirmek için böyle bir istifa kararı aldı. Saygı duyuyoruz. Allah yolunu açık etsin" diye konuştu. 

Serttaş, Çalımbay'ın, istifasının gerekçeleri arasında saydığı Servet Çetin ve Sinan Kaloğlu gibi oyuncularla henüz sözleşme yenilenmemiş olmasına da değinerek, şöyle devam etti:

"Bu bahaneler Rıza hocaya yakışmadı. Bu oyuncular, astronomik rakamlar istediler. Bizim de görüşmelerimiz hala devam ediyor. Rıza Çalımbay da bunu biliyordu. Bunlar sadece bahane."

Mersin İdmanyurdu yönetimi olarak daha sonra detaylı bir açıklama yapacaklarını kaydeden Serttaş, teknik direktörlük konusunda gündemlerinde isimler olduğunu ve arayışlara başladıklarını kaydetti. -reklam01-