Suarez'den sonra hiçbir şey eskisi gibi olmadı!

Video yükleniyor...

İşte Beşiktaş'ın Avrupa Ligi'ndeki rakibi Liverpool'un bu yılki performansı...

Tarihinde 5 Şampiyonlar ligi, 3 Uefa Kupası  zaferi bulunan İngilizlerin en köklü ekiplerinden Liverpool geçtiğimiz sezon Premier Lig'de son haftaya kadar tarihinin ilk Premier Lig şampiyonluğu için mücadele etmiş ancak yarışı Manchster city'nin ardında 2. tamamlamıştı. 
Son şampiyonluğunu Premier Lig'in kurulmasından 2 sezon önce yaşayan ve 24 yıldır ligde zafere hasret olan Merseyside temsilcisi bu sezon kabuk değiştirdi. Geçtiğimiz sezon Premier Lig'de 33 maçta 31 kez fileleri havalandırarak gol kralı olan ve takımını sırtlayan Luis Suarez'i 94 milyon euroluk bonservis bedeli ile Barcelona'ya satan Kırmızılar, Uruguaylı'dan gelen parayı takıma yatırım yapmak için kullandı ve Adam Lallana, Dejan Lovren, Lazar Markovic, Rickie Lambert, Alberto Moreno, emre Can, Javier Manquillo ve Mario Balotelli gibi isimleri kadrosuna kattı. 

Yeni sezona kötü bir başlangıç yapan Merseyside ekibi 16 hafta sonunda ligde sadece 21 puan toplayabildi ve 11. sırada kaldı. Şampiyonlar Ligi'nde de Real Madird, Basel ve Ludogorets ile son 16 mücadelesi veren Liverpool 6 maçında sadece 1 kez Anfiled'da  Ludogorets karşısında 3 puan çıkartabildi ve 5 puanla gurubunu 3. tamamlayarak Avrupa Ligi'ne katıldı.