Stefan Kuntz'dan Arda Güler açıklaması

Video yükleniyor...

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Letonya ile oynanacak maç öncesi basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Kuntz'un açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

"Enes ve Cenk normalde as oynayan oyuncular. İster istemez takımda eksiklik hissedilecektir. Daha önce böyle eksiklerimiz olduğunda diğer oyuncularımız onların eksiklerini kapattılar. Yarın da böyle olacağını düşünüyorum."

"Arda ile olan iletişimimiz diğer oyunculardan farklı değil. Şampiyonlar Ligi finali üzerine Hakan ile konuştuk. O seviyede oyuncular pozitif ve negatif konuları bir kenara bırakabiliyorlar. 7 oyuncumuz sonradan katıldı kampa. Uzun sezonun böyle dezavantajları oluyor. Dinlenmesi gereken oyuncularımız oldu ve biz de buna göre hazırlık yaptık."

"Çok daha rahat bir maç olur mu? Ondan emin değilim"

"Değiştiremeyeceğim konular hakkında düşünmüyorum. Burada çok önemli iki maçımız var ve sadece onlara odaklanmış durumdayım. Yaklaşık 20 aydır birlikte çalışıyoruz takımla. Son Letonya maçından farklı bir kalitede bir takım ortaya koyacağımıza inanıyorum."

"Letonya'nın bir gelişim kat ettiklerini görüyoruz. Neleri iyi, neleri kötü yaptıklarını takımla birlikte analiz etmemiz gerekiyor. Bu tarz konuları takımla birlikte konuşmayı tercih ederim."

"Çok daha rahat bir maç olur mu? Ondan emin değilim. Rakibimiz kendini geliştirdi ancak biz de geliştik. Fiziksel olarak güçlü ve yüksek toplarda zorluk yaratabilecek bir takım. Benim görevim kendi gücümüzü en iyi şekilde sahaya yansıtabilecek takımı hazırlamak.

"8 tane maçımız var ve bu maçı kazanmamız, önümüzdeki hedefe bizi daha çok yaklaştıracak. Maçın ne kadar önemli olduğunun bizler de farkındayız."

"Eğer A Milli Takım seviyesinde görev alıyorsanız her maçta baskı hissedersiniz. Diğer maçlarda hiçbir farkı yok yarınki maçın. Bu karşılaşmalar çok önemli. Avrupa Şampiyonası'na gitmek istiyorsak 3 rakibimizi geride bırakmalıyız. 8 maç tamamlandıktan sonra zirvede olacak mıyız, önemli olan bu."

"Arda Güler inanılmaz bir yetenek ancak yaşını unutmamalıyız"

"Arda Güler inanılmaz bir yetenek ancak yaşını unutmamalıyız. Fenerbahçe'de son dönemde çok süre aldı ve kendini geliştirme fırsatı buldu. Milli takımdaki arkadaşlarından faydalanacaktır ve gelecekte Türk Milli Takımı için çok önemli bir oyuncu olacaktır."

"Göreve geldiğimizde 2 hedef vardı; Dünya Kupası'na katılabilmek ve Uluslar Ligi'nde lig atlamak. İlk hedefimize ulaşmıştık ama Portekiz'i geçemedik. Uluslar Ligi'nde de B Ligi'ne yükselmiştik. Aynı zamanda Ferdi Kadıoğlu ve Salih Özcan gibi 2 ismi takıma kattığımız için de mutluyum. Bunun dışında Serdar Dursun'u ilk kez takıma davet ettik. Lig içinde 'ufak takım' diyebileceğimiz 6-7 oyuncuyu milli takıma aldık ve bundan sonra büyük takımlara transfer oldular. Geçen senenin sonunda oynadığımız maçlarda farklı taktikler denedik ve bunu olumlu şekilde uyguladık. Yönetimimizin kafasında olan farklı projelerde onlara destek olmaya çalışıyorum."

"Ermenistan'da ilk devre istediğimiz gibi gitmeyen maçı bahsettiğim oyun içi değişiklikler ile çevirdik. Hırvatistan maçında çok iyi oynadık ama skoru kazanamadık. Son 20 ayın ne kadar olumlu, ne kadar olumsuz olduğuna herkes kendisi karar versin."

"Bugün futbol hakkında konuşmamız beni çok mutlu ediyor. Burası herkesin takip edebileceği bir basın toplantısı olduğu için taktiklerimiz hakkında şu anda bilgi veremem."

STEFAN KUNTZ'DAN GELECEĞİYLE İLGİLİ FLAŞ AÇIKLAMA