"Stat 30 Ağustos'ta açılsın da..."

Video yükleniyor...

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Lig TV'ye özel açıklamalar yaptı.

Gece 4'te Lig TV muhabiri Atakan Kurt'a konuşan Fikret Orman, "Arkadaşlarımla burada olmak müthiş bir keyif. Burası beni dinlendiriyor. Bunun olması için çok büyük zaman harcıyoruz. Stat hakkında çıkan dedikoduların ne kadar asılsız olduğunu herkes gördü. AK Parti'nin buraya park yapacağını söylediler. Bu dedikoduların haksız olduğu ortaya çıktı. Bir an önce buraya yapmaya çalışıyoruz. Kendi imkanlarımızla yapıyoruz. Kulübü ben ve arkadaşlarımın aldığı dönemindeki imkanlar belli. Takımı finanse etmek, geçmişten gelen yükleri kaldırmak zor. Ama mücadele ediyoruz" dedi.

"Nasıl bir açılış hayal ediyorsunuz?" sorusunu Fikret Orman şöyle yanıtladı; "30 Ağustos'ta açılışı olsun da nasıl olursa olsun. Stat 42.500 kişilik olacak. Beşiktaşlıların, bayrak ve flamalarıyla olduğu, kendi evimize dönmüş olduğumuz bir gün olsun istiyoruz. Şu takımla maç yapalım demiyorum. Neticede beton yığını buralar. Siyah-beyaz renkler olmadan buranın anlamı yok. Stadın ruhu olmadan olmayacak. Bizim ruhumuzu yaşatacak bir gün olmasını istiyoruz.

"Burada büyük kupalar kazanılacak mı? sorusuna ise Orman, "Beşiktaş'ta başkanlık yaptığım dönemde en büyük hedefim Avrupa kupası kaldırmaktı. Onun da altyapısı için uğraşıyoruz. Sponsorluklarda yaptığımız noktalar belli. Kulübün profesyonelleşmesi ve alt yapıdan isimlerin gelmesi için çalışıyoruz. Bütün bunları üstüste koyarak gidiyoruz. Gelir itibariyle rakiplerimizin arkasında kalmıştık. Yeni stat durumu değiştirecek. Rakiplerimiz 2-3 kat fazla gelirle oynuyordu. Bunlar geride kalacak" yanıtını verdi.  

Geceleri stat inşaatını gezmesinin daha rahat olduğunu söyleyen Orman, ligi 2. bitirip bitirmeyecekleri konusunda ise, "Elimde olsa şampiyon olsun; ama isteğimiz arzumuz bu. Teknik heyeticimizin yapacığı şeyler bunlar. Biz de elimizden gelen desteği yapıyoruz" diye konuştu.

(Ligtv.com.tr)