Sevilla kapıyı araladı!

Sevilla kapıyı araladı!
UEFA Avrupa Ligi Yarı Final ilk maçında Sevilla kendi evinde Valencia'yı ağırladı. İki İspanyol takımının karşı karşıya geldiği mücadelede kazanan taraf 2-0'lık skorla ev sahibi Sevilla oldu.

Ramon Sanchez Pizjuan'da oynanan mücadelede maça ev sahibi Sevilla çok hızlı bir başlangıç yaptı. Valencia kalesine akın akın yüklenen Endülüs ekibi karşılaşmadaki ilk golü 33. dakikada Kamerunlu oyuncusu Stephane M'bia'yla buldu. Golden sonra da baskısını hiç kesmeyen Sevilla, 36. dakikada Kolombiyalı starı Carlo Bacca'yla skoru 2-0'a getirdi. Pozisyonların kesilmediği maçta ilk yarıda başka gol olmadı ve soyunma odalarına 2-0'lık Sevilla üstünlüğüyle gidildi.

İkinci yarıda daha kontrollü bir futbol sergileyip yakaladığı skor avantajını da korumak isteyen ev sahibi ekip ikinci yarıya daha sakin bir futbolla başlangıç yaptı.

59. dakikada Sevilla'da Jose Antoni Reyes yerini Marko Marin'e bıraktı. Maçın geri kalan kısmında da zaman zaman karşılıklı ataklar olsa da karşılaşmada başka gol olmadı ve maç 2-0'lık Endülüs ekibi Sevilla'nın üstünlüğüyle sona erdi.

İki İspanyol takımının karşı karşıya geldiği UEFA Avrupa Ligi Yarı Finali'nde alınan bu skorla Sevilla final için büyük bir avantaj yakalamış oldu.

Eşleşmenin rövanşı 1 Mayıs gecesi Valencia'nın stadı Mestella'da oynanacak.