Salih Uçan'a övgü dolu sözler

Video yükleniyor...

Seri A takımlarından Roma'nın Bosna Hersekli milli futbolcusu Miralem Pjanic, sezon başında Fenerbahçe'den Roma'ya kiralık olarak transfer olan Salih Uçan'dan övgüyle bahsetti.

Roma'da birlikte forma giydikleri Salih Uçan'ın "çok genç, çok yetenekli ve çok kaliteli bir futbolcu" olduğunu belirten Pjanic, "Büyük bir futbolcu olabilmesi için yeterli kaliteye sahip" dedi. Bu sezonun yeni bir dil, yeni bir çevre ve yeni bir ülke sebebiyle Salih için zor geçtiğini anlatan Bosna Hersekli oyuncu, "Genç bir futbolcu için tüm bunlar kolay olmuyor. Biz ona yardım edebilmek için her zaman yanındayız" diye konuştu.

Pjanic, Salih'in sürekli kendini geliştirmek isteyen ciddi bir futbolcu olduğunu belirterek, "Sahip olduğu kaliteye şüphe yok. Onun da zamanı gelecektir. Kısa sürede kendini kanıtlayacağına ve takımdaki yerini bulacağına inanıyorum" ifadesini kullandı.

Bosna Hersek futbolu hakkında da konuşan Miralem Pjanic, gerek milli futbolcular gerekse Bosna Hersek Futbol Federasyonu olarak ülke futbolunun geleceğinin daha iyi olması için çabaladıklarını dile getirdi. 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerine kötü bir başlangıç yapmalarına rağmen henüz hiçbir şeyin bitmediğini savunan Pjanic, "Kolay olmayacak ama Avrupa Futbol Şampiyonasına katılacağımıza inanıyorum" dedi.