Sahaların süper kahramanları!

Video yükleniyor...

Çizgi romanların süper kahramanları, futbolun süper adamlarının da kahramanları.

Geçtiğimiz hafta Tutkumuz Futbol’da, Marco Reus’un İtalyan kaleci Buffon’la yaptığı küçük sohbetin görüntülerini izlemiştik. Marco Reus’un, Buffon’a verdiği bir cevap, hafta sonunda yeşil sahaya yansıdı.
 
Borussia Dortmund’un güleryüzlülüklerini saklamayan futbolcuları, Schalke 04 ile oynanan Derbi maçındaki ilk golü işte böyle kutladılar. Çocukluk kahramanı Batman’in, derbide ise takım arkadaşı Abumeyang’ın yanında Robin maskesi ile Marco Reus…
Abumeyang’ın maskeli gol sevinçlerini daha önce görmüştük. Almanya Süper Kupası’ndaki golünü kutlarken kafasına geçirdiği Örümcek Adam maskesi, Dortmundlu futbolcunun maske koleksiyonunun bir başka parçasıydı. 
Örümcek adam, futbol sahalarında daha önce de karşılaştığımız bir maske… Hatta 2005’e geri dönersek, öyle bir görüntü var ki, kolay kolay unutulmaz.

Fransa’nın Avrupa’da yıldızlaşamamış olsa da St Ettienne forması ile başladığı futbol kariyerinde tam 15 yıl takımının kale çizgisini bekleyen Jeremie Janot, 2005’in mayıs ayında, Istres karşılaşmasında seremoni sonrası fotoğraf çekiminde formasının renklerine de tamı tamına uyan Örümcek adam maskesi ile çıkmış, uzun yıllar Fransa’da örümcek adam lakabını taşımıştı.
 
Ve bir başka örümcek adam… Arjantinli Jonas Gutierrez, 2005’te İspanya’da Mallorca’ya imza atmış, kısa sürede kendisini göstermeyi başarmıştı. O yıllarda bir gün sinemaya giden Gutierrez, küçük bir hayranı ile karşılaşmıştı. Ufaklık, Gutierrez’den gol atması isteyince, Arjantinli küçük hayranına en sevdiği süper kahramanı sordu, çocuk örümcek adam dedi. Gutierrez’in cevabı, eğer gol atarsa Örümcek Adam maskesi takacağı sözüydü.

İşte o tarihten sonra Gutierrez, yıllarca attığı gollerden sonra Örümcek Adam maskesini gol sevincine kattı. 2008’de Newcastle United’a imza attığında, yeni forması ile ilk golü için 19 ay beklemek zorunda kalmış, 6 Mart 2010’da Barnsley’e karşı ağları bulduğunda maç sonrası şu cümleleri sarf etmişti: 

GRAFİK – JONAS GUTIERREZ “Örümcek adam maskesini Newcastle’a geldiğim ilk günden bu yana her maçta yanımda taşıyordum, gol atmayı o kadar uzun zamandır bekliyorum”

16 Eylül 2014’te kemoterapi görmeye başladığı açıklanan Jonas Gutierrez, sahalara dönmek için, golle buluşmayı beklediği kadar zamana ihtiyacı olmadı. Hastalıkla savaşında ilk golünü çok daha erken buldu ve 6 ay sonra, 1 Mart 2015’te Aston Villa karşısında ilk 18’de yer buldu. İkinci golünü oyuna girdiğinde, üçüncüyü ise yeniden fileleri bulduğunda hattrick yapacağı günü iple çekiyoruz.

Ne de olsa Örümcek Adam asla pes etmez.