Ronaldo'dan hüzün yüklü Messi açıklaması

Ronaldo'dan hüzün yüklü Messi açıklaması
Futbol hayatını Suudi Arabistan'da sürdüren Cristiano Ronaldo, Lionel Messi ile uzun yıllara dayanan rekabetlerine dair açıklamalarda bulundu. 

Portekiz Milli Takımı’nın Slovakya ile oynayacağı Avrupa Şampiyonası eleme maçı öncesi kameraların karşısına geçen yıldız futbolcu, müthiş rekabetin artık sona erdiğini dile getirdi.

Yıllar boyunca en iyi futbolcu kim tartışmalarına konu oldukları messı ile aralarındaki bağa dair değerlendirmeler yapan Ronaldo, "Beni sevenler Messi'den nefret etmek zorunda değil. Aynı şekilde Messi'yi sevenler beni de beğenebilir. 15 yıl boyunca aynı sahneyi paylaştık ve bu süreçte ikimiz de futbol tarihini değiştirdik. Dünya çapında olağanüstü bir saygıya layık görüldük. Bana kalırsa bu zaten en önemli nokta...” dedi.

Ronaldo, “İkimiz de Avrupa futbolundan uzaklaştık; o kendi yolunu tercih etti ben de kendi yolumu seçtim. Yaptıklarımızın mirası ortada, bunu rekabet olarak değerlendirmiyorum, rekabet sona erdi. Bununla birlikte Messi için çok yakın dostum diyemem, çünkü onunla oturup bir yemek yemişliğimiz yok. Ama ikimiz de aynı işi yapan meslektaşız ve ikimiz de birbirimize çok büyük saygı duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Futbolun son 15 yılına damgasını vuran isimlerden Cristiano Ronaldo'nun 5 Altın Top ödülü bulunuyor. Lionel Messi ise bu ödüle 7 layık görüldü.