Roma'da Garcia'nın koltuğu sallanıyor

Roma'da Garcia'nın koltuğu sallanıyor
İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Roma'nın Fransız teknik direktörü Rudi Garcia'nın geleceği tartışma konusu oldu.

Serie A'daki son 4 maçında galip gelemeyen ve son olarak İtalya Kupası çeyrek finale çıkma mücadelesinde, ikinci lig ekibi Spezia'ya yenilerek elenen Roma'da üçüncü sezonunu geçiren Fransız çalıştırıcının gönderebileceği ve yerine gelebilecek muhtemel isimler basında dillendirilmeye başladı.

Ülkenin önde gelen spor gazetelerinden Corriere dello Sport, dünkü Spezia yenilgisinin ardından "Garcia bitti" başlığıyla verdiği haberinde, Roma yönetiminin Garcia'nın yerine alternatif isimler üzerinde düşünmeye başladığını paylaştı.

"Koltuğu zaten sallantıda olan Garcia'nın durumunun dünkü yenilgiyle daha da karmaşık hale geldi" denilen haberde, Roma yönetiminin Spezia hezimetinin ardından kendi arasında bir görüşme yaparak, takımın durumu ve teknik direktörün geleceğini masaya yatırdığı kaydedildi.

Yönetimin, Garcia ile sözleşmeyi makul şekilde feshetmenin yollarını değerlendirdiği, ligde bu hafta sonu yapılacak Genoa maçının, 51 yaşındaki Fransız teknik adam için son maç olabileceği ileri sürüldü.

Roma'yı Serie A'da 2001'de son kazandığı şampiyonluğuna ulaştıran Fabio Capello, 2005-2009 arasında sarı-kırmızılıları çalıştıran Luciano Spalleti, eski İtalya Milli Takım Teknik Direktörü Marcello Lippi ve Walter Mazzari gibi isimlerin yeni teknik direktör adayları arasında olduğu ifade edildi.

Roma Kulübü'nün ABD'li sahibi James Pallotta'nın eylül ayı sonunda ünlü İtalyan çalıştırıcı Carlo Ancelotti ile görüştüğü ancak tecrübeli teknik adamın bu görüşmede "hayır" cevabını verdiği de hatırlatıldı.

"Salih maçın en iyisiydi"
Rudi Garcia'nın Roma'daki geleceğini tartışmaya açan kupadaki Spezia maçının ardından Corriere dello Sport'ta maçla ilgili çıkan haberlerde ise maça ilk 11'de başlayan ve uzatmalar dahil 120 dakika görev yapan milli futbolcu Salih Uçan, mücadelesinden dolayı övüldü.

Kaleci Morgan De Sanctis ile Roma takımında 6 ile en yüksek puanı alan Salih'in, bu sezon ilk kez ilk 11'de sahaya çıkmasına rağmen korkusuzca oynadığı ifade edildi. Maç içinde hatalarının olduğu ancak Türk oyuncunun mücadele ettiğinin altı çizildi.

La Gazzetta dello Sport gazetesi de Salih Uçan'a dünkü performansından ötürü 5,5 ile yüksek notlardan birini verdi.