Riekerink'ten 2 değişiklik

Riekerink'ten 2 değişiklik
 Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe ile oynanan maçta, Spor Toto Süper Lig'in son haftasındaki Kayserispor karşılaşmasına göre ilk 11'de iki değişiklik yaptı.

Hollandalı teknik adam, 6-0 kazanılan Kayserispor mücadelesinin ilk 11'ine göre savunmada iki değişikliğe gitti. Riekerink, savunmanın sağında Sabri Sarıoğlu'nun yerine Semih Kaya'yı görevlendirirken, stoperde de Koray Günter'in yerine Jason Denayer'e şans verdi.

Galatasaray, Fenerbahçe derbisine Fernando Muslera, Semih Kaya, Jason Denayer, Hakan Kadir Balta, Lionel Carole, Selçuk İnan, Emre Çolak, Sinan Gümüş, Wesley Sneijder, Yasin Öztekin ve Lukas Podolski ilk 11'i ile başladı.

Sarı-kırmızılı ekipte Cenk Gönen, Bilal Kısa, Umut Bulut, Aurelien Chedjou, Martin Linnes, Olcan Adın ve Sabri Sarıoğlu ise yedek kulübesinde yer aldı.

Riekerink'ten Sinan ve Yasin'e özel ilgi
Galatasaray Teknik Direktörü Riekerink, karşılaşma öncesinde sarı-kırmızılı futbolcular Sinan Gümüş ve Yasin Öztekin ile kısa süreli sohbet etti.

Karşılaşma öncesinde sahaya çıkarak zemini kontrol eden ve tribündeki duruma bakan sarı-kırmızılı takımın Hollandalı teknik direktörü, önce Sinan Gümüş ile bir süre konuştu. Riekerink, ardından Yasin Öztekin'in omzuna elini atarak, sarı-kırmızılı futbolcu ile bir süre görüştü.

Riekerink'in oyuncularla olan sıcak diyaloğu dikkati çekerken, sarı-kırmızılı oyuncuların da neşeli oldukları görüldü. Bu sırada performans antrenörü Stefano Marrone de oyuncularla yakından ilgilendi.

Chedjou, 48 gün sonra kadroda
Sarı-kırmızılı ekibin deneyimli savunma oyuncusu Aurelien Chedjou, 48 gün sonra maç kadrosuna girdi.

Son olarak Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında, 9 Nisan'da yapılan Çaykur Rizespor karşılaşmasında süre alan ancak sakatlanarak oyundan çıkan Kamerunlu oyuncu, daha sonraki 9 resmi müsabakada görev alamadı.

Fenerbahçe ile yapılan derbi maçın kadrosunda yer bulan Chedjou, mücadeleye yedek kulübesinde başladı.

Finale özel koreografi
Türk futbolunun en önemli karşılaşmalarından olan Galatasaray-Fenerbahçe derbisi için özel gösteri yapıldı.

Antalya Stadı'nda sahanın etrafında iki takımın bayraklarına yer verilirken, seremoni öncesinde müzik eşliğinde bayraklar ve logolarla yapılan görsel şov beğeni topladı.

Taraftarlar yarı yarıya
Antalya Stadı'nda yapılan final karşılaşmasında iki takım taraftarı da eşit sayıda yer aldı.

Antalya İl Spor Güvenlik Kurulunun verdiği karar gereği, Galatasaray taraftarları Antalya Stadı'nın kuzey tarafından, Fenerbahçe taraftarları ise güney tarafından tribünlere alındı.

Sarı-kırmızılılar kuzey ve doğu tribünlerinden, sarı-lacivertli taraftarlar ise batı ve güney tribünlerinden karşılaşmayı izledi.

Karşılıklı küfürler edildi
Antalya Stadı'nda yapılan maç öncesinde iki takım taraftarları da birbirleri aleyhine küfürlü tezahüratta bulundu.

Karşılaşmayı tribünlerden izleyen yaklaşık 30 bin taraftardan yarısı Galatasaraylı, diğer yarısı da Fenerbahçeli olarak stada alındı. Karşılaşma öncesi tribünlerden birbirlerine sözlü sataşmalarda bulunan taraftarlar, uzun süre karşılıklı küfürleşti.

Ayrıca, batı tribününde yer alan Fenerbahçeli taraftarlar, Galatasaraylı taraftarların bulunduğu kuzey tribününe maç öncesinde yabancı ve patlayıcı madde attı.