Nazar boncuğu olsun

Nazar boncuğu olsun
Avrupa Ligi C Grubu liderliği garantileyen Fenerbahçe, son maçında Borussia Mönchengladbach'a boyun eğdi, rekor kırma şansını değerlendiremedi. Kadıköy'de yinebir Alman temsilcisine diş geçiremeyen sarı lacivertliler'de yedekler sınıfı geçemedi, Kocaman'ın öğrencileri grup maçlarında ilk kez yenildi.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'ndeki son maçında Fenerbahçe, Borussia Mönchengladbach'a 3-0 mağlup oldu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda Borussia Mönchengladbach ile yaptıkları mücadelede, genelde sezon içinde az sayıda maçta görev verdiği isimlerden kurulu bir kadroyu sahaya sürdü.  Kocaman, takımının gruptaki 5. maçlar sonunda lider olarak bir üst tura çıkmayı garantilemesinin ardından, çok sayıda as oyuncusuna 11'de yer vermedi.Sarı-lacivertli ekibin kalesini Volkan Demirel'in yedeği Mert Günok korurken, savunma Orhan Şam, Egemen Korkmaz, Serdar Kesimal ve Özgür Çek'ten, orta alan Selçuk Şahin, Mehmet Topal, Krasic, Recep Niyaz ve Stoch'tan oluştu. Fenerbahçe'nin forvetinde ise Bienvenu yer aldı. Fenerbahçe'nin 18 kişilik maç kadrosunda kaleci Volkan Demirel'in yanı sıra Hasan Ali Kaldırım, Yobo, Gökhan Gönül, Sow ve Meireles bulunmadı

Gruptan çıkmayı beşinci maçlar sonunda garantileyen iki takımın da yedek oyunculara şans verdiği karşılaşmanın ilk yarısında uzaktan şutlarla gol arayan Fenerbahçe, 20. dakikadan sonra üstünlüğü rakibine kaptırdı. 22. dakikada Tolga Ciğerci ve 28. dakikada da Hanke'nin penaltıdan attığı gollerle bir anda 2-0 geriye düşen sarı-lacivertliler, Stoch ve Mehmet Topal'ın ceza alanı dışından attığı şutlarda golü bulamadı ve ilk yarıyı 2-0 geride kapattı.

Karşılaşmaya temkinli başlayan Borussia Mönchengladbach, rakip kalede ilk tehlikeli pozisyonu 12. dakikada Hanke ile yakaladı. Maçın 20. dakikasından itibaren arka arkaya rakip kalede pozisyonlar bulan konuk ekip, 22 ve 28. dakikalarda attığı gollerle 2-0 öne geçti. 2-0'dan sonra rakip kaleye fazla gitmeyen Alman ekibi, ilk yarıyı bu skorla önde bitirdi.

İkinci yarıda Aykut Kocaman, Kuyt, Caner ve Cristian'ı oyuna alarak takımı uyandırmaya çalıştı. Ancak prestij mücadelesinde daha hazır gözüken Alman temsilcisi 79. dakikada De Jong ile bir gol daha bulup, farkı üçe çıkardı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Fenerbahçe rakibine 3-0 mağlup oldu.

Grup maçlarında ilk yenilgisini alan Fenerbahçe 13 puanda kaldı. Mönchengladbach ise 11 puanda grup maçlarını noktaladı. Öte yandan grubun diğer maçında AEL Limassol, Marsilya'yı 3-0 mağlup etti.

FENERBAHÇE-M'GLADBACH: 0-3
STAT: Şükrü Saracoğlu
HAKEM: Manuel Moreira Sousa

FENERBAHÇE: Mert, Özgür, Serdar, Egemen, Orhan, Recep Niyaz(Dk. 59 Cristian), Selçuk, Krasic, Mehmet Topal(Dk. 75 Caner), Stoch(Dk. 59 Kuyt), Bienvenu
TEKNİK DİREKTÖR:Aykut Kocaman

M'GLADBACH: Heimeroth, Brouwers, Dominguez, Wendt, Ring, Tolga Ciğerci(Dk. 72 Amin Younes), Korb, Xhaka, Hanke(Dk. 67 De Jong), Mlapa(Dk. 80 Zimmermann), Hrgota
TEKNİK DİREKTÖR: Lucien Favre

GOLLER: Dk. 23 Tolga, DK. 28 Hanke, Dk. 79 De Jong (Pen.)

İLK YARIDAN DAKİKALAR
8. dakikada kalecinin ileri çıktığını gören Selçuk Şahin, orta sahaya yakın yerden topu kaleye doğru gönderdi. Kaleci Heimeroth son anda dokunarak meşin yuvarlağı üstten kornere çeldi.

12. dakikada Hrgota'nın pasıyla sağdan ceza alanına giren Hanke'nin sağ çaprazda kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunda, kaleci Mert'ten dönen top kornere çıktı.

17. dakikada Krasic'in ceza alanı dışından vuruşunda, top kaleci Heimeroth'un müdahalesiyle üstten kornere gitti.

GOL 22. dakikada ceza alanı önünde topla buluşan Tolga Ciğerci, plase bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-1.

27. dakikada sağdan ceza alanına giren Hrgota, Bienvenu'nun müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Manuel Jorge Sousa bu pozisyonda penaltı noktasını gösterdi.

GOL 28. dakikada penaltı atışını kullanan Hanke, topu filelere göndererek farkı 2'ye çıkardı: 0-2.

36. dakikada ceza alanı dışından sol çaprazdan Stoch'un şutunda, meşin yuvarlak az farkla direğin dibinden auta çıktı.

43. dakikada Mehmet Topal'ın ceza alanı dışından vuruşunda, kaleci Heimeroth iki hamlede topu kontrol etti.

Karşılaşmanın ilk yarısı 2-0 Borussia Mönchengladbach'ın üstünlüğüyle sona erdi.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR

52. dakikada Krasic'in sağdan kullandığı korner atışında, ceza alanı içinde oluşan karambolde en son Egemen Korkmaz'ın kafa vuruşunda, top kaleci Heimeroth'da kaldı.

57. dakikada ceza yayı içinden Ring'in sert şutunda, kaleci Mert Günok'dan dönen topu Orhan Şam kornere gönderdi.

60. dakikada Cristian'ın pasıyla ceza alanı içinde sol çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalan Krasic, kötü bir vuruşla topa auta attı.

62. dakikada orta sahadan atılan uzun pasta soldan ceza alanına giren Mlapa, sol çaprazda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda, kaleci Mert'e çarpan top kornere çıktı.

75. dakikada ceza alanı dışından Krasic'in şutunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

GOL 79. dakikada Borussia Mönchengladbach farkı 3'e çıkardı. Bu dakikada soldan 3 kişiyi çalımlayarak ceza alanında çizgiye kadar inen Younes'in pasında altıpasta bomboş pozisyonda topla buluşan De Jong, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 0-3.

81. dakikada Kuyt'ın ceza alanı dışından vuruşunda, kaleci Heimeroth üzerine gelen topu kontrol etti.

90 1. dakikada Özgür Çek'in ortasında savunmanın uzaklaştırmaya çalıştığı topa ceza alanı önünde Cristian'ın vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

90 2. dakikada Krasic'in sağdan ortasında ceza alanı içinde sol çaprazda topla buluşan Kuyt'ın vuruşunda, kaleciden dönen topu savunma uzaklaştırdı.