Real Madrid: 2 - Borussia Dortmund: 2

Real Madrid: 2 - Borussia Dortmund: 2
Şampiyonlar Ligi'nde gecenin maçında Borussia Dortmund, 2-0 geriye düştüğü maçta Real Madrid'le 2-2 berabere kaldı. Alman temsilcisi bu sonuçla gruptan lider çıktı.

Maça müthiş bir baskıyla başlayan Real, 28. dakikada Karim Benzema'nın golüyle devreye 1-0 önde girdi. İkinci yarıya etkili başlayan taraf Bourssia Dortmund olsa da, 53. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Benzema, bu kez kafayla farkı ikiye çıkardı. Dortmund, 61'de Aubameyang'la farkı bire indirirken 88'de Emre Mor'un başlattığı atakta Marco Reus beraberlik golüne imza attı. Maçın kalan dakikaları nefesleri kesse de başka gol olmadı ve dev mücadele 2-2 sona erdi.

Öte yandan Borussia Dortmund'daki temsilcimiz Emre Mor 61. dakikada oyuna girerken etkili oyunuyla göz doldurdu.

Bu sonuçla Borussia Dortmund 14 puanla gruptan lider çıktı. 12 puanlı Real Madrid ise tur biletini 2. sıradan aldı.

Real tek kaldı, Zidane rekoru egale etti
Öte yandan temsilcimiz Beşiktaş'ın yenilerek turnuvaya veda etmesinin ardından Avrupa'da namağlup tek takım Real Madrid kaldı. Son dakika golüyle Dortmund'la berabere kalan İspanyol devi, lig ve Avrupa'daki yenilmezlik ünvanını sürdürdü.

Ayrıca yenilmezlik serisini 34 maça çıkaran teknik direktör Zinedine Zidane da bir rekoru egale etti. Real Madrid kulübü tarihinde 1989 yılında Hollandalı teknik direktör Leo Beenhakker tarafından kırılan 34 maçlık en fazla yenilmezlik rekoru, Borussia Dortmund'a da yenilmeyen Zidane tarafından egale edildi.
 
UEFA Avrupa Ligi bileti Legia'nın
Grubun diğer maçında ise Legia Varşova, evinde Sporting Lizbon'u 1-0 mağlup etti. Polonya temsilcisi bu sonuçla 4 puana yükseldi ve grubu 3. bitirdi. 3 puanda kalan Sporting ise Avrupa kupalarına veda etti.

(Ligtv.com.tr)