Ataman'dan iddialı açıklamalar

Ataman'dan iddialı açıklamalar
 2014 FIBA Dünya Kupası'na katılacak A Milli Basketbol Takımı, hazırlık turnuvası için İspanya'ya gitti.
Hazırlıklarını bir hafta boyunca İstanbul'da sürdüren milliler, Atatürk Havalimanı'ndan kalkan uçakla İspanya'ya hareket etti. Milli takım, bu ülkedeki ilk hazırlık maçını Sevilla kentinde yarın Kanada ile yapacak. "12 Dev Adam", Kanada ile oynayacağı maçın ardından ikinci mücadelesi için 11 Ağustos Pazartesi günü Granada'ya geçecek. İspanya ile 12 Ağustos Salı günü karşı karşıya gelecek A Milli Takım, 13 Ağustos Çarşamba günü ise İstanbul'a dönecek.

Ataman: "Basketbol ekolü olarak diğer takımlardan öndeyiz"
A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, 2014 FIBA Dünya Kupası'nda aynı grupta mücadele edecekleri ABD'nin favori olmasına karşın, ekol olarak diğer ülkelerden üstün olduklarını dile getirdi. Grupta hedeflerinin ilk ikiye girmek olduğunu ifade eden Ataman, "ABD favori gözüküyor, ancak birçok yıldız isim affını istedi, şampiyonaya gelmiyor. Biz ikinci sıra için büyük bir mücadele vereceğiz. Bence bütün takımlar da eşit düzeyde. Basketbol ekolü olarak da diğer takımlardan öndeyiz. Oyuncularımızla konuşuyoruz. Bunu da gösterme zamanı geldi. Bizim için önemli olan her maçı ayrı ayrı düşünmek. Önemli olan grubun sonunda ilk iki içinde bir üst tura çıkmak olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Turnuva öncesi oynanacak son hazırlık maçlarında 2014 FIBA Dünya Kupası'nda neler yapıp yapamayacaklarını görme şansına sahip olacaklarını belirten tecrübeli antrenör, "İspanya'da önemli bir hazırlık turnuvasında yer alacağız. Bir önceki Belçika maçını saymıyorum. Şimdi maçlarda kazanma odaklı iyi basketbol oynama amacındayız" ifadelerini kullandı.

Aday kadroyu 16 kişiye indirdiklerini hatırlatan Ataman, 2014 FIBA Dünya Kupası için İspanya'ya 14 kişi gideceklerini, şampiyonadan bir gün önce de 12 kişilik kadroyu oluşturacaklarını kaydetti.

16 kişilik kadro
A Milli Basketbol Takımı, Samet Geyik ve Evren Büker'in aday kadrodan çıkarılmasıyla 16 oyuncuyla İspanya'ya gitti. Millilerin kadrosunda şu oyuncular bulunuyor: Kerem Gönlüm, Cedi Osman, Doğuş Balbay, Mehmet Yağmur, Sinan Güler, Ender Arslan, Cenk Akyol, Furkan Aldemir, Melih Mahmutoğlu, Oğuz Savaş, Emir Preldzic, Barış Hersek, Barış Ermiş, Serhat Çetin, Kerem Tunçeri, Ömer Aşık.