Premier Lig'in en ilginç taraftarı

Video yükleniyor...

Premier Lig maçlarında görüntüye gelen en ilginç taraftarlardan biri, hatta ilk karşılaştığınızda deli olduğunu bile düşünebilirsiniz. Onu biz kez, İngiltere’deki Ekim soğuğunda üzerinde mayo ve başında saç bandı ile gördüyseniz, kolay kolay unutamazsınız.

Bu ilginç görüntünün altındaki hikayeyi araştırdık ve bakın ne bulduk… Bu mayolu taraftarın adı Mick Cullen.

Triatloncu yani komple bir sporcu. 50 yaşında olmasına rağmen dinç görünümünün nedeni de işte bu… Mick Cullen, 2014’ün Ağustos ayında, eşinin çalıştığı Londra’daki bir evsizler yurduna para toplamak için İngiltere ile Fransa arasındaki Manş Denizi’ni yüzerek geçmeyi başardı ancak karşı kıyıya çıktığında vücudu o kadar yıpranmıştı ki, uzunca bir süre tedavi görmek zorunda kaldı. Yine de mutluydu, 2000 sterlin toplamayı başarmıştı.

Kısa bir süre sonra, arkadaşının babası bir düşkünler evinde hayata veda edince, ihtiyaç sahiplerinin içinde bulundukları duruma karşı Mick Cullen harekete geçmeye karar verdi. Sezon başında ilk kez Everton - QPR maçında, tribünlerde mavi mayosu ve bonesi ile boy gösterdi, torbasını ihtiyaç sahipleri için taraftarlara uzattı. O günden beri, sezonun Premier Lig’deki en renkli karesi haline geldi.

Londra’da mühendis olarak çalışan Mick Cullen’ın kombinesi yok, maç sınırı ve takım seçimi de… İngiltere’yi kupa maçlarından lig karşılaşmalarına adım adım tek başına geziyor. Şimdiye dek 20 maça gitti, en fazla parayı ise Norwich tribünlerinden toplamış.

Kasım ayında Bournemouth stadında kırmızı mayosu ile tribünleri dolaşacak olan Mick Cullen’ın tek derdi, soğuk hava… “Bazen kendimi penguenler gibi hissediyorum” diyor ve gülüyor.
Sezon başında hedeflediği 5000 sterlini çoktan geçen Mick Cullen’ın durmaya niyeti yok ancak kış şartları ile başa çıkamayacağının da farkında. Diyor ki, “dayanabildiğim yere kadar sürdüreceğim”