"Podolski Burak'la müthiş olur"

"Podolski Burak'la müthiş olur"
Türk futbolunun duayen teknik direktörlerinden Mustafa Denizli yeni sezon öncesi takımların yaptığı transferleri değerlendirdi.

"Nani, takımın yanı sıra özellikle de Fernandao'ya önemli katkı yapacak. Podolski, Burak ve Yasin ile alan sorunu yaşamazsa, müthiş bir hücum gücü olur. Demba Ba, yeri dolmayacak biri değil ama doldurulamazsa da ileride büyük sorun yaşanır."

EN HEYECANLI VE EN UMUTLU
Transferin en hareketli takımı Fenerbahçe. Yabancı kontenjanını şimdiden doldurdu. Yaşanan bu radikal kabuk değişikliğini nasıl yorumluyorsunuz?

Fenerbahçe'deki büyük kabuk değişikliği iki manada önemli. Birincisi, Fenerbahçe'nin güçlenmesi, dolayısıyla Aziz Yıldırım'ın güçlenmesi anlamına gelir. Fenerbahçe güçlü oldukça Yıldırım da ondan istifade edecektir. İkincisi, geçen sezon tribünlerin hali ve camianın umutsuzluğu, Fenerbahçe'yi bu yeni stratejiye mahkum etmiştir. Bu anlamda benim için sürpriz olmadı değişim...

Takımın baştan aşağı yenilenmesi uyum sıkıntısı doğurur mu?


Uyum süreci, bir futbolcunun kendisinden kaynaklanır. Daha da önemlisi çevresinden; yani takımdan... Takımdaki diğer futbolculara yakınlık veya uzaklık durumu, uyum sürecini kısaltır veya uzatabilir. Baş aktör, gruba dahil olandır. Camiasını yeni sezona heyacanlı ve umutlu bir şekilde başlatan, mevcut gündem itibarıyla Fenerbahçe...

ŞAMPİYONDAN BEKLENTİ YÜKSEK
Hamzaoğlu'nun işi bu sezon daha mı kolay olacak, yoksa daha mı zor?

G.Saray, sezona şampiyon unvanıyla başlayacak ve bunu korumak isteyecektir. Hamzaoğlu'nun bu kez sezon başı itibarıyla işe sıfırdan başlayacak olmasının avantajlı yanı da var dezavantajlı yanı da. Takım önemli bir değişime uğramayacak. Sadece, geçen sezonki sıkıntıları bertaraf etmek mecburiyetinde. Şampiyondan beklenti hep daha yüksektir.

BEŞİKTAŞ BU KEZ BAŞARMAK İSTEYECEK
Beşiktaş'ta yaşanan Bilic-Güneş değişikliği doğru bir hamle mi?

BU yönetim tasarrufudur. Geçen sezon grafiği en keskin takım görüntüsünü Beşiktaş verdi. Dönemsel olarak, Türkiye'nin en iyi takımı görüntüsünü de verdi, kırılganlıkları en fazla olan takım görüntüsü de. Bir yerde geliyor Avrupa Ligi'nde zoru başarıp kolayda takılıp güven kaybına uğruyor, diğer yerde ligde en avantajlı duruma ulaşırken, 2 haftada bunu da kaybediyor. Ucuna gelip takıldı, ucuna gelip takıldı. Başarıya aç Beşiktaş, bu sefer başarmak için çalışacak.

TAKIM OLMALI

Trabzon'da, Ersun Yanal da gitti. Şota doğru bir tercih mi?

Trabzon, görüntü ve heyecan olarak büyüklerin sanki biraz gerisinde. Elbet bu yarışın dışında kalır demek değil. Şehir, takımla hareket ederse iyi sonuçlar alabilir. Bireysel yetenekleri iyi oyuncular var. Takım olabilirlerse büyük renk katarlar. Şota'nın ne yapacağını zaman gösterir.

14 yabancıya izin verilmesi nedeniyle hareketli bir sezon yaşanıyor. Nani ve Podolski geldi. Eto'o da gelecek. Sırada daha önemli yıldızlar da var. Gelen isimleri nasıl buluyorsunuz?

Gelenler, kaliteleri belli olan isimler. Avrupa'da yeri olan; iç ve dış piyasayı da Türkiye ligine yönlendiribilecek futbolcular. Tribüne de farklı bir görüntü getirebilirler. Beklentiler dahilinde, takımların olumlu veya olumsuz coşkularında yeni sezonda artış görebiliriz.

Nani ve Podolski'yi ayrı ayrı değerlendirirsek, takımlarına ne getirir ne götürürler?


NANI: Sadece bireysel olarak değil, takıma ve özellikle de Fernandao'ya katkı bakımından ciddi bir transfer oldu. Fernandao'nun katkısını artıracak en önemli kişi Nani. Çünkü onun öncesinde Fernandao boşluktaydı.

PODOLSKI: Birinci aşamada Burak ile birlikte sahada kendilerini etkin kılabilecek alanlar bulurlarsa Galatasaray için çok önemli hücum gücü olur. Ama bu paylaşımda biraz sıkıntı olabilir. Çünkü Podolski, statik biri değil. Bu, Burak için hem avantaj hem de dezavantaj olabilir. Bireysel oyun yapılarından ötürü zaman zaman sıkıntı yaşayabilirler ama yaşamadıklarında önde müthiş bir ikili ve güç olurlar. Podolski, Yasin ve Burak'ın sahadaki yerleşimi çözülürse çok ciddi bir hücum gücü olurlar.

DEMBA BA: Taraftarın çok sevdiği Ba, yeri doldurulmayacak bir isim değil, ancak şu ana kadar yeri doldurulmuş değil! Ve doldurulmazsa ileride bu sorun olur.
Eto'o: Bu transfer, birinci aşamada bir futbol turizmi transferi. İkinci aşama ise, fizik olarak uyum gösterirse -ki bunda zorlanacağını düşünüyorum-, yine kalite ve tecrübesiyle ilgi odağı olur. Ama işi en zor olan da o....

Yusuf Şimşek, Eto'o'nun altında ezilir mi?

Hayır. Yusuf da yıldızdı. Yıldızlığını yönetimine taşırsa sorun yaşamaz aksi halde yaşar.