Peri masalı gerçek oldu! İşte şampiyonun unutulmayacak hikayesi!..

Video yükleniyor...

                           FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

İngiltere Premier Lig'de 36. haftanın kapanış maçında Tottenham'ın Chelsea ile 2-2 berabere kalmasının ardından Leicester City, ligin bitimine 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

İngiltere Premier Lig'de bu sezon dünya futbolunda son yılların en büyük sürprizi olarak görülen Leicester City'nin şampiyonluğu hem Ada'da hem de tüm dünyada büyük yankı uyandırdı. Sezon boyunca Leicester City'nin zirve yarışı birçok otorite tarafından peri masalı olarak nitelendirilirken, bu masalın mutlu sonla bitmesiyle aynı otoriteler sezona geri dönüp baktıklarında Leicester City'nin gerçek bir mucizeyi gerçekleştirdiği konusunda fikir birliğine vardılar. 

Premier Lig başlamadan önce şampiyon olma şansı olarak 1'e 5000 olarak gösterilen Leicester City'nin bu zaferi başta teknik direktör Claudio Ranieri, bu sezonki performanslarıyla yıldızlaşan Jamie Vardy ve Riyad Mahrez olmak üzere birçok ismin katkısıyla gerçek bir kulüp başarısı olarak gösteriliyor. 

Sadece bundan 4 sezon önce yerel bir takımda oynayan bir santrfor olan Jamie Vardy, 500 bin Euro'ya transfer edilen bir orta saha olan Riyad Mahrez ve gittiği her takımda genellikle elde ettiği ikinciliklerle ön plana çıkan bir menajer olan Claudio Ranieri'nin önderliğinde şampiyon olan Leicester City gerçek bir mucizeye imza attı. 

Tilkiler lakaplı Leicester City'nin ilk yükselişi aslında geçen sezonun sonlarında başlamıştı. 10 yıl sonra yükselmeyi başardıkları Premier Lig'de istedikleri sonuçları bir türlü alamayan Leicester City, 29 maçta sadece 19 puan toplayarakk Premier Lig'in dibine adeta demir atmıştı. Premier Lig'den düşmesine kesin gözüyle bakılan Leicester City büyük bir mucizeye imza atarak ligde kalan son 9 maçının 7'sini kazanıp tek mağlubiyet ile 22 puan toplamayı başarmıştı. Toplamda 41 puana ulaşan Leicester City, 10 sene sonra yükselmeyi başardıkları Premier Lig'de ilk sezonlarını 14'üncü sırada tamamlamış ve sezon öncesi olan ilk hedeflerini gerçekleştirmişlerdi. 

ŞAMPİYONLUK YÜRÜYÜŞÜ RANIERI'NİN GELİŞİYLE BAŞLADI
2015-16 sezonu öncesi teknik adam değişikliğine karar veren Leicester City, takımı Premier Lig'e yükselten ve ilk sezonda 14'üncü sırada tamamlamasını sağlayan Nigel Pearson ile yolları ayırıp takımın başına İngiltere'de Chelsea ile hiç iyi anısı olmayan İtalyan Claudio Ranieri'yi getirdi. İşte 2015 yılının 13 Temmuz tarihinde alınan bu karar dünya futbol tarihinin en büyük sürprizine imza atacak olan Leicester City'nin hikayesinin ilk adımı oldu. Kariyerinde Chelsea, Valencia, Juventus, Inter ve Monaco gibi takımlarla beklenen başarıları elde edemeyen Ranieri'nin, Leicester City'ye gelmeden önce en son çalıştırdığı Yunanistan milli takımında da görevi sadece 4 ay sürmüştü. Ama Leicester City kariyeri çok farklı olan İtalyan teknik adam hayatının en önemli başarısına imza atarak adeta yılların açısını çıkarmış oldu ve bir futbol efsanesi olarak anılmasını sağlayacak müthiş bir başarıya ulaşmış oldu.  

VARDY'NİN FİLMLERE KONU OLACAK HİKAYESİ
Bu mucizenin en dikkat çekici ismiyse hiç şüphe yok ki Leicester City'nin santrforu Jamie Vardy. 1987 doğumlu Jamie Vardy, altyapısında oynadığı ve 16 yaşına geldiğinde beğenilmediği ve yetersiz görüldüğü için takımı Sheffield Wednesday'dan kovulan bir  futbolcu adayıydı. Daha sonra haftalık 30 sterlin kazanacağı amatör Stockbridge Park Steels takımına geçen Vardy, aynı zamanda Sheffield bölgesinde bir Karbon Fiber fabrikasında çalışıyordu. 

Vardy, 2010 yılında 15 bin sterlin karşılığında başka bir amatör takım olan Halifax Town'a imza attı ve ilk profesyonel futbolculuk kariyerine başlamış oldu. İlk sezonunda attığı 26 gol ile takımını Amatör Kuzey Premier Lig'de şampiyon yapan Vardy 2011-12 sezonunda bir diğer amatör ekip Fleetwood takımına transfer oldu ve sadece 1 sezon sonra gösterdiği başarılı performans sonrası İngiltere tarihinin amatör liglerde bir futbolcuya ödenen en yüksek bonservis bedeli karşılığı yaklaşık 1 milyon sterline Leicester City'e transfer oldu. 

Yeni takımı adına ilk resmi golünü 25 Ağustos 2012 tarihinde Blackburn Rovers'a karşı atan Vardy 2 sezon sonra Leicester City ile Premier Lig'e yükselme başarısı sağladı. Premier Lig'de ki ilk golünü tarihi 5-3'lük Manchester United maçında atmayı gösteren Jamie Vardy o sezon takımı adına 5 gol attı. 2015-16 sezonuna müthiş başlayan İngiliz futbolcu 11 maç gol atarak Premier Lig tarihinin üst üste en fazla gol atan futbolcusu" oldu. Gösterdiği müthiş performans sonrası İngiltere Milli Takımı forması giymeye de başlayan 29 yaşındaki oyuncu Premier Lig'de "2015-16 Yılının 11" içinde yer alırken İngiliz spor yazarları tarafından da "Yılın Futbolcusu" ödülünü aldı. 

BİR DİĞER KAHRAMAN RIYAD MAHREZ
Ve Leicester City'in hikayesinde bir diğer dikkat çeken isim ise 2014 yılında ara transfer döneminde 500 bin Euro karşılığı Fransız Le Havre takımından transfer edilen ve sadece 1 sezon sonra İngiltere'de "Yılın Futbolcusu" seçilen Riyad Mahrez.  

Cezayir ve Fransa'da ufak takımlarda oynayan futbolcu bir babanın oğlu olan Riyad Mahrez kendi hayatı ile ilgili yaptığı açıklamalarda "Babamın hayallerini gerçekleştiriyorum" diyor. 15 yaşında babası Ahmed Mahrez'i kaybeden Riyad o günden beri babasının hayallerini gerçekleştirmek için futbolunu oynuyor. Futbolculuğa başladığı dönem çok güçsüz olduğunu ama hiçbir zaman pes etmediğini belirten Cezayirli yıldız, "Her şey daha fazla istemek ve çalışmaya bağlı" şeklinde açıklamalar yaparak belki de takımı  Leicester City'in başarısındaki temel fikride insanlara kendi hayatı üzerinden anlatmış oldu. 

Bu sezon Premier Lig şampiyonluğunda takıma en çok katkısı olan isimlerin başında gelen Cezayirli oyuncu Leicester City'in attığı 27 gole direk katkı sağladı. Avrupa'nın dev takımlarının transfer listesindeki ilk isim olan Mahrez, "Transfer umrumda bile değil. Ben Leicester City'in futbolcusuyum ve burada çok mutluyum. Hayat tabi ne gösterir bilinmez ama bunları çok düşünmemek lazım. Önce başarı ve futbol" diye yorumlarda bulunuyor.




Aşağıdakilerden hangisi ilginizi çekiyor?

İngiltere Premier Ligi

Premier Lig puan durumu

Leicester City