Paşa artık Cruyff felsefesiyle oynayacak!

Video yükleniyor...

Şota Arveladze’nin ayrılmasının ardından Kasımpaşa’da teknik direktörlük görevine getirilen Jan Wouters adı, 1980’lerden 1990’ların ortasına kadar Avrupa futbolunu takip etmiş olanlar için hiç de yabancı değil. Yeni nesle ise onu biraz hatırlatalım, bilenlerin de hafızasını tazeleyelim istedik.

1980-1992 arasında Utrecht ve ardından Ajax’ta forma giydiği 12 yıl Jan Wouters’in kariyerinin en parlak yılları oldu. 1988 Avrupa futbol şampiyonasında Hollanda milli takımının çalışkan isimlerinden biri olarak göze çarptı, 1990’da Hollanda’da yılın futbolcusu ödülüne layık görüldü. Sert ve güvenilir oyun yapısı ile döneminin önde gelen defansif orta sahalarından biri olarak 1992’de Bayern Münich’e transfer oldu ve 1996’da PSV Eindhoven’da kariyerini noktaladı.

Jan Wouters 1996’da Utrecht’te yardımcı antrenör olarak başladı. 1997’de 6 ay Utrecht’in başında teknik direktör olarak görev yaptıktan sonra 1998’de Ajax’ın başına geçtiğinde Şota Arveladze’nin hocasıydı. 2001’de Glasgow Rangers’a Dick Advocaat’ın yardımcılığı için İskoçya’ya giden Wouters’in yolu bir kez daha Şota ile kesişmişti. 

2006’da PSV Eindhoven’de Roland Koeman’ın yardımcılığını yaparken, Koeman’ın görevden ayrılmasının ardından 2 ay takımın başına geçen Jan Wouters’in yolu ilk defa Türkiye’ye düşmüş, 2007’de Şampiyonlar Ligi grup maçında Fenerbahçe’ye karşı rakip teknik direktör olarak sahaya çıkmıştı.

2009’da Utrecht’e bu kez Erwin Koeman’ın yardımcısı olarak giden Jan Wouters, bir kez daha hocanın ayrılmasıyla kendisini teknik direktörlük koltuğunda buldu. Bu kez 3 yıl görevini sürdürdü.

2014’te Şota Arveladze’den, Gürcü teknik adamın Kasımpaşa’da kurmak istediği sistemi detaylarını duyunca heyecanlanan Jan Wouters, eski öğrencisi ile birlikte çalışmak için bir kez daha İstanbul’a geldi ve altyapı koordinatörü olarak mavi-beyazlılara katıldı. 

Şota Arvelazde’nin ayrılmasının ardından sezon sonuna dek Kasımpaşa teknik direktörlüğüne getirilen Jan Wouters, Rinus Michels ve Johan Cruyff’un futbol felsefesinden öğrendiklerini kendi futbolunun hedefine koyan bir teknik adam
 
Teknik direktörlük görevine getirilmeden sadece birkaç gün önce, altyapı koordinatörü olarak verdiği bu röportajda Jan Wouters’in Türk futbolunun Avrupa’dan farkıyla ilgili fikirleri sorulduğuna verdiği cevap ise hayli ilginç…
 
Jan Wouters, Süper Lig’deki ilk maçında, Galatasaray karşısında yaşayacaklarını tarif etmiş adeta… İşler ters gitmeye başlayınca, sakinleşip durumu yeniden kontrol altına almak, bundan sonra Kasımpaşalı futbolcuların ilk dersi olacak gibi görünüyor.