''Oyun bizim kontrolümüzdeydi''

''Oyun bizim kontrolümüzdeydi''
Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman, THY Avrupa Ligi'nin 9. haftasında İspanya'nın Barcelona Lassa takımını 78-64 yendikleri maçın kontrolünün tamamen ellerinde olduğunu ve güzel bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılan maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ataman, karşılaşmayı şöyle değerlendirdi:

"Maçın başından sonuna kadar oyun bizim kontrolümüzde gelişti. Maça rakibin iki kısasına baskı yaparak başlamayı planlamıştık. Bunu da Göksenin Köksal ve Sinan Güler ile çok iyi yaptık. Emir Preldzic'i oyuna alarak, adam değişmeli savunma yaptık. Bu şekilde de onları şaşırttığımızı düşünüyorum. Bir türlü istedikleri hücum düzenlerini kuramadılar. Pleiss, Tomic'e karşı pota altında ciddi üstünlük kurdu. Oleson'a şut imkanı vermedik. Çok akıllı oynadık. İlk devrede de farka gidebilirdik ama hızlı hücuma çıkarken top kayıpları yaptık. İkinci devre bu top kayıplarını minimize ettik. Schilb ve Sinan Güler, bu akşam müthiş performans gösterdi. Topu çok iyi dolaştırdık ve boş adama şut attırdık. Böyle olunca dengemiz dağılmadı ve Barcelona'ya hiçbir şekilde hızlı hücum şansı vermedik. Sonuçta güzel bir galibiyet aldık."

Galatasaray Futbol Takımı'nın Bursaspor ile İstanbul'da karşılaşmasına rağmen sarı-kırmızılı taraftarların maça yoğun ilgi gösterdiğine değinen deneyimli başantrenör, "Taraftarımız, bu akşam müthiş destek verdi. Aynı saatte İstanbul'da futbol takımımızın çok önemli bir maçı olmasına karşın salonun tıklım tıklım dolu olması, takımın moralini üst düzeye çekti. Bizim için çok güzel bir akşamdı. THY Avrupa Ligi'nde 3. galibiyetimizi aldık. Her geçen gün daha iyi oynuyoruz. Bu yarışta sonuna kadar var olacağımızı düşünüyorum." diye konuştu.

Ergin Ataman, kadro dışı kalan Justin Dentmon'un affedildiğini belirterek, "Sinan Güler mükemmel oynuyor ama son maçlarda Dentmon ve Smith olmadan bir sistem geliştirdik. Bu sistemde defans olarak daha iyi taktik savunmaları yapabilen 5 ile oynuyoruz. Dentmon, çok kaliteli bir oyuncu. Önümüzde daha çok maç var. Deplasmanda da maç kazanmamız lazım. Bu akşam Dentmon'u kullanmadım ama önümüzdeki günlerde takımdaki yerini alacak. Bu sistemin içine Dentmon'u da dahil edeceğiz. Değiştirdiğimiz sistemin içinde Dentmon'a da bir rol vereceğiz." ifadelerini kullandı.