Ordu ince eleyip sık dokuyor

Ordu ince eleyip sık dokuyor
PTT 1. Lig ekiplerinden Orduspor'da teknik direktör Erkan Sözeri, "Takım olarak Spor Toto Süper Lig'e çıkmayı hedefliyoruz. Bunun için de çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Vali Kemal Yazıcıoğlu Tesislerinde gazetecilere açıklama yapan Sözeri, yeni takım kurma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Hedeflerini anlatan Sözeri, "Takım olarak Spor Toto Süper Lig'e çıkmayı hedefliyoruz. Bunun için de çalışmalarımız sürüyor. Oyuncuları öncelikle insan kalitesi, daha sonra da futbolcu kalitesine bakarak seçmeye özen gösteriyoruz. Çünkü biz başarıya giden yolun uyumlu ve kaliteli oyuncularla olacağını düşünüyoruz. Bundan dolayı oyuncu seçimine dikkat ediyoruz" diye konuştu.

Sözeri, "Ordu şehrinin de bir beklentisi var. Takıma isim yapmış oyuncular da katılacak. Bu oyuncularla Ordu şehrinin beklentisi doğrultusunda ne olursa olsun hedefe oynamayı planlıyoruz. Yola çıkarken bu şekilde çıktık" ifadelerini kullandı.

Transfer çalışmalarının sürdüğünü anlatan Sözeri, "Transfer konusunda isim isteniyor ancak isim açıklandığında sıkıntı olabiliyor. Altyapıdan da gelecek oyuncularla 23'e yakın futbolcu portföyümüz var ama 6 veya 7 oyuncu transfer etme planımız devam ediyor. Bu anlamda temaslarımız sürüyor. Bir hafta içerisinde kadromuzu şekillendirmeyi planlıyoruz. Sezon başı transferi kolay değil. Özellikle de yeni takım oluşturuyorsanız çok daha zor. Özellikle Bolu kampına kadar kadromuzu şekillendireceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

Sözeri, Mersin İdmanyurdu'nda forma giyen kaleci Orkun Uşak ile görüşmelerin devam ettiğini dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ufak tefek pürüzler var, onlar da giderilir diye düşünüyorum. Eğer Orkun olmazsa B planımız da var ama Orkun transferinin gerçekleşmesini de istiyoruz. Aynı zamanda Afrikalı bir oyuncu ile görüşmeler sürüyor. Geçen sezondan Anıl ile Ferhat Öztorun'un kaldığı gözüküyor. Yabancı oyuncu anlamında Garcia ile anlaşmamız olursa ki kendisi kalmak istemiş, ayrıca takımımızda Javito muhtemelen olacak."

"Orduspor'un geleceğini karartmamak istiyoruz"

Spor Toto Süper Lig ile PTT 1. Lig'deki ekonominin farklı olduğuna değinen Sözeri, şunları kaydetti:

"Burada Süper Lig'deki ekonominin olması beklenemez, beklenmemeli. Oradaki gelirler, buradaki gibi değil. Burada gelirler daha da düştü. Bundan dolayı kulübün ekonomisi de ister istemez düşmüş oluyor. Kulübün ekonomisini de fazla yıpratmadan bir takım yapmaya çalışıyoruz. Çünkü kulübün geleceğini de düşünmemiz gerekiyor. Hem teknik heyet hem de yönetim olarak. Seçtiğimiz oyuncuların hem kulübün ekonomisine uygun olmasını hem de Orduspor'un geleceğini karartmamak istiyoruz."

Erkan Sözeri, yeni sezonun zor geçeceğini vurgulayarak, PTT 1. Lig'den düşecek takım sayısı 4'e çıktığı için takımların transferlerini sıkı bir şekilde yapmaya çalıştığını vurguladı.