Onlar için bir maçtan daha fazlası!

Video yükleniyor...

Dünya Kupası B Grubu 3. maçında karşı karşıya gelecek İran ve ABD milli takımları 2. tura yüksebilmek için karşı karşıya gelecek. Bu eşleşme aynı zamanda farklı da bir hikayeyi içinde barındırıyor. 

Dünya Kupası Gruplarında 3. maçlar bugün başlarken B Grubu’ndaki kritik mücadelede İran ve Amerika Birleşik Devletleri karşı karşıya geliyor. İki ülke arasındaki onlarca yıllık siyasi ilişkiler de düşünüldüğünde her açıdan yoğun bir maç olacak gibi görünüyor.

Bu karşılaşma bir baba-oğul için daha da ilginç geçecek. Andranik Eskandarian ve oğlu Alecko, temsil ettikleri milli takımların mücadelesini izlemek için tribünde yerlerini alacak. Baba Eskandarian Andranik, Pele ve Franz Beckenbauer gibi efsanelerle birlikte New York Cosmos'ta oynamak için Birleşik Devletler'e taşınmadan önce 1978 Dünya Kupası'nda İran Milli Takımı forması giydi. 

Oğlu Alecko ise MLS takımlarından DC United ile birçok kez şampiyonluk sevinci yaşadı ve 2003'te Galler'e karşı ilk kez Amerika Birleşik Devletleri formasını terletti.

2022 Dünya Kupası grupları belli olduğunda baba Andranik'i arayan Alecko, şaşkınlığını gizlemeyediğini söyledi.

2022 KATAR DÜNYA KUPASI'NA DAİR ÇOK ÖZEL HABERLER BURADA!

Oğlu ABD Milli Takımı forması giydi

Aslen Ermeni olan Eskandarian ailesi, İran'a yerleşirken baba Andranik, İran Milli Takımı'nın vazgeçilmez isimlerinden oldu. Andranik, oyunculuk kariyeri sonrası ailesiyle Amerika'ya yerleşti ve krampon ile forma üreten bir futbol tedarik mağazası açtı. 

Alecko, futbolu bıraktıktan sonra futbolun içinde kalmaya devam etti. Kariyeri boyunca MLS'de forma giydi ve bu Amerika Milli Takımı kadrosunda birçok oyuncuyla birlikte çalıştı.

İran - ABD maçı için Katar'a geldiler

Baba-oğul Dünya Kupası için Katar'a geldi ve aileleri ile birlikte oyunun en büyük sahnesinde yıllarca emek verdikleri iki ülkeyi izlemek için yerlerini aldı.

Baba Andranik, maç skoru tahmini olarak "Umarım 0-0 veya 1-1 berabere biter. İran ve ABD'nin bir sonraki tura geçmelerini umuyorum" açıklamasını yaparken, oğlu Alecko ise "Babam için İran Milli takımı benim için de Amerika Milli Takımı çok şey ifade ediyor. Ailemiz için özel bir an olcak"  değerlendirmesinde bulundu.