Nefes kesen maçta Aston Villa, Lille'i devirdi, yarı finale yükseldi

Nefes kesen maçta Aston Villa, Lille'i devirdi, yarı finale yükseldi
UEFA Konferans Ligi çeyrek finalin 2-1!lik rövanş karşılaşmasında Lille ile Aston Villa karşı karşıya geldi. Normal süresi 2-1, toplam skoru 3-3 biten maçı penaltılarda Aston Villa 4-3 kazandı ve turu geçen taraf oldu. 

İlk mücadeleyi 2-1'lik skorla kaybeden Fransa temsilcisi Lille, rövanş karşılaşmasında 2-0 öne geçmesine karşılık skoru koruyamadı ve toplamda 3-3'lük skorla mücadele penaltılara taşındı. Penaltı vuruşlarında 4-3 kazanan Aston Villa Konferans Ligi'nde yarı finale yükseldi. Böylelikle Fenerbahçe-Olympiakos maçının galibinin yarı finaldeki rakibi Aston Villa olmuş oldu.
Normal süreyi kazanan ev sahibi ekibi Lille'in gollerini 15. dakikada Yusuf Yazıcı ve 67. dakikada Benjamin Andre kaydetti. 

Aston Villa'nın maçı uzatmalara götüren sayısı ise 87'de Matthew Stuart Cash'den geldi.

Aston Villa, temsilcimiz Fenerbahçe'nin Olympiakos engelini geçmesi durumunda UEFA Konferans Ligi yarı finalinde sarı lacivertlilerin rakibi olacak.

Yarı final müsabakalarının 2 ve 9 Mayıs'ta yapılacağı Avrupa Konferans Ligi'nde kupanın sahibi, 29 Mayıs'ta Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Ayasofya Stadı'ndaki finalde belli olacak.

Yusuf Yazıcı'dan dikkat çeken istatistik

Avrupa kupalarındaki 12'nci golünü Aston Villa ağlarına gönderen Yusuf Yazıcı (tamamı Lille formasıyla), bu turnuvalarda Hakan Çalhanoğlu (12) ile birlikte yabancı takımların formasıyla en fazla gol sevinci yaşayan iki Türk oyuncudan biri. Ayrıca Yusuf Yazıcı, Lille'in Avrupa organizasyonlarında en çok gol atan ismi olma başarısı da gösterdi. 

FRANSA LIGUE 1 ÖZETLERİ İÇİN TIKLAYIN
İNGİLTERE PREMIER LEAGUE ÖZETLERİ İÇİN TIKLAYIN